Σταμάτησαν οι προπονήσεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας, που πρασίνισε λόγω αύξησης της άλγης!

Σταμάτησαν οι προπονήσεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας, που πρασίνισε λόγω αύξησης της άλγης!

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας εξαιτίας της αύξησης της άλγης στην πισίνα, με αποτέλεσμα οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται εκεί, ο Ναυτικός Όμιλος και ο Άργης, να αποφασίσουν την αναστολή των προπονήσεων! Το πρόβλημα έχει καταντήσει χρόνιο μετά την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος χλωρίωσης του νερού και παρ’ ότι οι μέχρι τώρα δειγματοληψίες είναι καθησυχαστικές, η εικόνα του πράσινου νερού και της χλόης είναι αντιαισθητική εδώ και μήνες, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά. Χθες το πρόβλημα εντάθηκε, με μπουρμπουλήθες και πρασινάδες να επιπλέουν, κάνοντας τους γονείς, τα παιδιά που αθλούνται εκεί και τους υπεύθυνους των συλλόγων να …επαναστατήσουν.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, βρέθηκε χθες στο χώρο του κολυμβητηρίου προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση και προσωπική άποψη, ενώ έδωσε εντολη στη ΔΕΥΑΚ να γίνει δειγματοληψία από το νερό της πισίνας για ανάλυση ύστερα από εντολή του Δημάρχου. Η τιμή του χλωρίου βρέθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των υπολοίπων μετρήσεων.

Επίσης, έγινε υπερχείλιση, που φάνηκε να βελτιώνει την κατάσταση, ωστόσο άγνωστο είναι κι αν σήμερα θα αποφασιστεί η χρήση της πισίνας.

Στο μεταξύ η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Καλαμάτα-Τόπος Ζωής, Τόνια Κουζή, με αφορμή τη συγκεκριμένη εικόνα του νερού στην πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου ενημέρωσε όλους τους εμπλεκόμενους με το θέμα φορείς και ζητάει από τον Αθλητικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας επίσημη ενημέρωση, θέτοντας τα παρακάτω ερωτήματα:

1.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ;

2.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

γιατί δεν υπάρχει αυτεπάγγελτα έλεγχος – αυτοψία ;

3.ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΙΣΙΝΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ;

4.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;

5. Η ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ;