Συνεργασία δήμων της Μεσσηνίας λόγω κορωνοϊού

Συνεργασία δήμων της Μεσσηνίας λόγω κορωνοϊού

Τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται, οι αποφάσεις που οι Δήμοι εφαρμόζουν, τα προβλήματα που εντοπίζονται αλλά και αιτήματα που αφορούν διαδικασίες προγραμματισμού και υλοποίησης έργων, απασχόλησαν τηλεδιασκέψεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες που πραγματοποίησε, χθες, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Αρχικά ο κ. Βασιλόπουλος είχε ένα κύκλο τηλεφωνικών επαφών με δημάρχους της Μεσσηνίας, προκειμένου να σταχυολογηθούν μία σειρά από θέματα που απασχολούν και τη λειτουργία των Δήμων, αλλά και να υπάρξει κοινή στάση και αντιμετώπιση έναντι των όσων εξελίσσονται την περίοδο αυτή στη χώρα μας.

Εν συνεχεία ο δήμαρχος, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνομίλησε με το Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη, θέτοντας τους προβληματισμούς του και ζητώντας παρέμβαση του Συλλογικού οργάνου, προκειμένου να υπάρξουν διευκρινήσεις για τις εν εξελίξει διαδικασίες που αφορούν έργα, μελέτες και το γενικότερο προγραμματισμό του Δήμου, μεταφέροντας αντίστοιχα ζητήματα και από άλλους Δήμους της Μεσσηνίας. Επίσης υπήρξε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που ο δήμος Καλαμάτας έχει αναλάβει σε επίπεδο πρόληψης.

Από την πλευρά του ο κ. Καφαντάρης, συνεχάρη τον δήμαρχο για τις άμεσες ενέργειες που έχει προβεί, εστιάζοντας στην ίδρυση του Συντονιστικού Κέντρου. Επίσης έδωσε αναλυτική ενημέρωση για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που η ΚΕΔΕ αναλαμβάνει σε κεντρικό επίπεδο, με στόχο την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», την παροχή δωρεάν οχημάτων, αλλά και την προμήθεια υλικών από τον ΕΟΔΥ. «Οι Δήμοι δεν κλείνουν. Φεύγουμε τελευταίοι από τη μάχη. Αν καταρρεύσει η αυτοδιοίκηση, θα καταρρεύσει η κοινωνία», το μήνυμα του Γ.Γ. της ΚΕΔΕ.

Τέλος, για τα ίδια θέματα, ο κ. Βασιλόπουλος είχε επικοινωνία και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μ. Σταυριανουδάκη.