Σ.Μ. Μουργής: “Υποδειγματική η συμπεριφορά του κόσμου στα νέα μέτρα προφύλαξης”

Σ.Μ. Μουργής:  “Υποδειγματική η συμπεριφορά του κόσμου στα νέα μέτρα προφύλαξης”

“Δεν υπάρχει καμία έλλειψη στα τρόφιμα, παρά μόνο σε αντισηπτικά”

“Να μην ψωνίζει ο κόσμος σα να μην υπάρχει αύριο – Τα Σούπερ Μάρκετ δεν πρόκειται να κλείσουν” 

Η πρώτη ημέρα του μέτρου της εφαρμογής της κάρτας εισόδου στα σουπερ μάρκετ ήταν χθες, με τους πολίτες να ανταποκρίνονται με ωριμότητα τόσο στο νέο μέτρο όσο και στις νέες συνθήκες που έχει επιβάλλει στη ζωή μας η πανδημία του κορωνοϊού. 

Πραγματοποιώντας μια βόλτα γύρω από τα σουπερ μάρκετ της Καλαμάτας παρατηρήσαμε ότι η κίνηση ήταν σε “νορμάλ” επίπεδα και δεν παρουσιάστηκε το “χάος” του Σαββάτου, ενώ οι πολίτες τηρούσαν πιστά τις αποστάσεις στις ουρές και περίμεναν υπομονετικά για να μπουν στα καταστήματα αν υπήρχε ήδη αρκετός κόσμος μέσα σ’ αυτά.

Σε επικοινωνία μας με τον Παναγιώτη Μουργή, υπεύθυνο της τοπικής επιχείρησης στο κατάστημα των Σούπερ Μάρκετ “Μουργής” της Βασιλέως Γεωργίου, μας εξήρε αρχικά την εντυπωσιακή συμπεριφορά του κόσμου στις νέες συνθήκες. Εν αντιθέσει με εικόνες που βλέπουμε σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως σχολίασε, οι Έλληνες καταναλωτές περίμεναν τηρώντας αποστάσεις, είχαν πάρει οι ίδιοι μέτρα προφύλαξης με μάσκες και γάντια ενώ είχαν υπομονή και στο να εξυπηρετηθούν με τις κάρτες εισόδου. Συμπλήρωσε, ότι μόνο δυο φορές χρειάστηκε να παρέμβει το προσωπικό, ώστε κάποιοι να περιμένουν έξω με τους πελάτες να δείχνουν αμέριστη κατανόηση. 

Σχετικά με το αν υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά, ο κ. Μουργής σημείωσε ότι ελλείψεις παρατηρούνται μόνο στα αντισηπτικά,  καθώς και αυτά που αναμένονται από την παραγωγή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα δεσμεύσει το κράτος για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ωστόσο, ήταν κατηγορηματικός  έχοντας καθημερινή επικοινωνία και με προμηθευτές, ότι δεν υπάρχει καμία έλλειψη στην αγορά σε τρόφιμα και καλό θα είναι οι καταναλωτές να μην ψωνίζουν σα να μην υπάρχει αύριο. Πρόσθεσε, ότι το πλεονέκτημα των τοπικών επιχειρήσεων είναι ότι έχουν αποθήκες και μπορούν άμεσα να συμπληρώνουν προϊόντα που λείπουν στα ράφια. Επίσης, για φαινόμενα όπως έλλειψη π.χ γάλατος εβαπορέ συμπλήρωσε ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι πολίτες ψωνίζουν μαζικά για να περάσουν όχι ένα μήνα αλλά πολλούς, όμως αύριο κιόλας αυτά πρόκειται να αναπληρωθούν με φορτηγά που θα έρθουν. Επανέλαβε, ότι εκτός των αντισηπτικών δεν πρόκειται να υπάρξει καμία έλλειψη σε βασικά υλικά. Παράλληλα, ο Παναγιώτης Μουργής ήταν ξεκάθαρος ότι τα Σούπερ Μάρκετ δεν πρόκειται να κλείσουν τις επόμενες ημέρες ενώ υπάρχει η πιθανότητα να είναι ανοικτά και τις Κυριακές. 

Επίσης, μας έκανε γνωστό ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση για delivery και στα καταστήματα τους, με το προσωπικό να είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει όλους τους πελάτες εντός 24ώρου.

Κλείνοντας,  μας επισήμανε ότι ακολουθούν πιστά όλες τις εντολές για την προστασία του προσωπικού που εργάζεται ζητώντας και από τους πελάτες να συνεχίσουν να δείχνουν ανάλογη ωριμότητα και προστασία και να σεβαστούν όσους εργάζονται για να συνεχιστεί η προμήθεια τροφίμων σ’ αυτές τις δύσκολες ημέρες για όλο τον κόσμο. 

Του Κώστα Γαζούλη 

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας