Τεστ «ταχείας διάγνωσης» για τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από την επόμενη εβδομάδα

Τεστ «ταχείας διάγνωσης» για τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από την επόμενη εβδομάδα

Έμπρακτη η στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Καλά στην υγεία της η νοσηλεύτρια της καρδιολογικής 

Έμπρακτη είναι η στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο έργο των γιατρών και των νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού. Όπως έκανε γνωστό ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος, η Περιφερειακή Αρχή τούς ανακοίνωσε χθες ότι προσφέρει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ένα καινούριο φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα, κόστους 31.000 ευρώ +ΦΠΑ, προκειμένου να γίνεται λήψη ακτινογραφιών στους θαλάμους νοσηλείας σε ασθενείς που νοσούν από covid19, και όχι μόνο. 

Επίσης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαθέσει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τεστ «ταχείας διάγνωσης» του κορωνοϊού, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα. 

22 ακόμα αρνητικά κρούσματα 

Χθες επίσης, έγινε γνωστό ότι για ακόμα 21 ασθενείς από το Νοσοκομείο Καλαμάτας κι έναν του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας οι εξετάσεις έδειξαν ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό. 

Όπως είχαμε αναφέρει και τις προηγούμενες ημέρες, σε καθημερινή βάση προσέρχονται ασθενείς με συμπτώματα ύποπτα στον κορωνοϊό και υποβάλλονται σε εξετάσεις. 

Την ίδια ώρα τα νέα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα είναι ευχάριστα όσον αφορά στην υγεία της 39χρονης νοσηλεύτριας της Καρδιολογικής Κλινικής Καλαμάτας. Χθες ήταν απύρετη και το οξυγόνο της σε πολύ καλά επίπεδα. Σταθερή είναι, επίσης, και η κατάσταση της υγείας του 60χρονου Καλαματιανού που νοσηλεύεται από την περασμένη Κυριακή στο Ρίο, με τους γιατρούς να εκφράζουν αισιοδοξία.

Αναρτήθηκαν στη “Διαύγεια” οι πρώτες 40 προσλήψεις

Στη Διαύγεια αναρτήθηκαν χθες και προχθές οι 40 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, 25 εξ αυτών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και 15 στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Η διοίκηση του νοσοκομείου βρίσκεται σε επικοινωνία με τους επιτυχόντες για να αναλάβουν δουλειά το συντομότερο δυνατό. Τέλος, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ανάρτηση ακόμα 65 προσλήψεων που αφορούν στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας. 

Του Κώστα Γαζούλη