Έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση σήμερα για να φύγει η ΔΕΥΑ από την Κυπαρισσία


Εκτάκτως και δια περιφοράς συνεδριάζει σήμερα στις 11.00 το πρωί το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Τα θέματα έχουν ως εξής: 1.Έγκριση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου την 29-03-2020

2. Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2020 (έγκριση της αριθ. 67/2020 απόφασης Οικον. Επιτροπής)

3. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής Υπηρεσιών            

4. Έγκριση παραχώρησης δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ Σιδηροκάστρου για την ίδρυση και στέγαση Πυροσβεστικού Κλιμακίου, το οποίο θα λειτουργήσει κατά την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο.

5. Έγκριση αίτησης παραχώρησης ακινήτου (ανατολικά Λαϊκής Κυπαρισσίας-εντός σχεδίου) ιδιοκτησίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Δήμο Τριφυλίας, εμβαδού 6082,02 τ.μ., για τη δημιουργία αθλοπαιδιών.

6. Έγκριση της τροποποίησης του άρθρου 1 παράγραφος 4 της με αριθ. 11863 απόφασης σύστασης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Τριφυλίας ΔΕΥΑΤ ως προς την έδρα της επιχείρησης.

7. Επί αιτήσεως κας Πολίτη Θεώνης.

Όπως αναγράφεται στην Πρόσκληση: «Το έκτακτο της συνεδρίασης δικαιολογείται ως κάτωθι:

Ως προς το 2ο θέμα: Η αριθ. 67/2020 απόφαση Οικον. Επιτροπής περιλαμβάνει και την εγγραφή της πίστωσης για ανάθεση υπηρεσίας σε αρχαιολόγo, η οποία είναι επείγουσα για την συνέχιση του έργου «Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας.

Ως προς το 3ο θέμα: Πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εξόφληση τιμολογίων, παροχής υπηρεσιών στο Δήμο για την εύρυθμη λειτουργία του.

Ως προς το 4ο θέμα: Επειδή πλησιάζει η αντιπυρική περίοδος πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό η παραχώρηση του ακινήτου για την ίδρυση και στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Τ.Κ Σιδηροκάστρου.

Ως προς το 5ο θέμα: Πρέπει το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του εν λόγω ακινήτου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Δήμο Τριφυλίας.

Ως προς το 6ο θέμα: Επειδή η στέγαση της ΔΕΥΑΤ έχει πλέον καταστεί προβληματική και προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επισκευής των κτηρίων, εισάγεται εκτάκτως και εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΤ. Ως προς το 7ο θέμα: Πρέπει να αποφασίσομε για την εν λόγω αίτηση της κας Πολίτη Θεώνης λόγω του ότι έχει αιτηθεί την 10η-3-2020 και πρέπει να της απαντήσομε το συντομότερο δυνατό».