Απάντηση Νίκα στις κατηγορίες Τατούλη: «Μόνο… θυμηδία προκαλεί η αντίδραση του προκατόχου μου»

Απάντηση Νίκα στις κατηγορίες Τατούλη: «Μόνο… θυμηδία προκαλεί η αντίδραση του προκατόχου μου»

Σχολιάζοντας ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον τέως περιφερειάρχη -και ορισμένους περιφερειακούς συμβούλους- σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στην Ερμιονίδα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, παρατηρεί ότι η στάση που τηρεί ο προκάτοχός του προκαλεί “μόνο θυμηδία”.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης στην απάντησή του υπογραμμίζει: “Η επιθετικότητα, η προκλητικότητα, η στρεψοδικία, η μισαλλοδοξία του πρώην περιφερειάρχη και κάποιων ακολούθων του κατά του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του περιφερειάρχη, μόνο θυμηδία προκαλούν. Απλά θυμίζουμε πως οι δομές φιλοξενίας μεταναστών στην Κόρινθο, την Τρίπολη, το Κρανίδι και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου στήθηκαν επί των ημερών του και με τις ευλογίες του.

Προφανώς, όμως, τον ενοχλεί η συντονισμένη και εξόχως αποδοτική προσπάθεια αντιμετώπισης ενός τεράστιου και παγκόσμιου υγειονομικού προβλήματος, που επιτυγχάνεται με την ευρύτερη δυνατή συνεργασία».

Να υπενθυμίσουμε ότι – μεταξύ άλλων- ο τέως περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην προχθεσινή του ανακοίνωση σημείωσε τα εξής για τον Παν. Νίκα: «Ο διορισμένος κομματικός περιφερειάρχης και εκλεκτός του Κ. Μητσοτάκη κωφεύει από την αρχή της κρίσης στις εκκλήσεις όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για λήψη μέτρων και διεκδίκηση μεγαλύτερης προστασίας της δημόσιας υγείας, τόσο σε προσφυγικές δομές όσο και σε καταυλισμούς Ρομά, υποδεικνύοντας ως μόνο υπεύθυνο τον ΕΟΔΥ και τον εαυτό του διαχρονικά ανεύθυνο».

Επίσης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη σχολίασε: «Να σεβαστεί τις θυσίες των πολιτών που εγκατέλειψαν τις ζωές τους με ορατό τον κίνδυνο της οικονομικής τους κατάρρευσης», αναφέροντας ότι “οι πολίτες έκαναν τα πάντα για να ισορροπήσουν τα εχέγγυα δημόσιας υγείας που δεν ήταν ικανή να τους προσφέρει η κυβέρνηση» και κάλεσε τον αρχηγό της κυβέρνησης «να εγκαταλείψει την επικοινωνία και την έπαρση, γιατί στην περίπτωση του Κρανιδίου πιάστηκαν ψευδόμενοι και έχουν την κύρια ευθύνη για την τραγική τροπή που πήρε η ιστορία».

Α.Π.