Απολογούνται τη Δευτέρα οι πέντε για τη διακίνηση ναρκωτικών

Απολογούνται τη Δευτέρα  οι πέντε για τη διακίνηση ναρκωτικών

Στον εισαγγελέα Κορίνθου οδηγήθηκαν χθες το πρωί οι πέντε συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά και την οποία εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Στους πέντε έχει ασκηθεί δίωξη κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και του Τελωνειακού Κώδικα.

Ως γνωστόν, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σε συνεργασία και με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες σε περιοχές της Κορινθίας και της Λακωνίας. Κατά τη διάρκειά τους συνελήφθησαν πέντε Έλληνες και συγκεκριμένα: Στην Κόρινθο ένας 63χρονος άεργος που του αποδίδεται ο ρόλος του αρχηγού της οργάνωσης, ένας 61χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, ένας 45χρονος άεργος κι ένας 67χρονος ελεύθερος επαγγελματίας.

Στην Άρνα Λακωνίας συνελήφθη ένας 63χρονος που δηλώνει αγρότης και ο οποίος έχει καταδικασθεί για εμπλοκή στη μεγάλη ληστεία και αρχαιοκαπηλία από το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου. Σε αυτόν αποδίδεται ο ρόλος του προμηθευτή της οργάνωσης.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και 53χρονος Μεσσήνιος, που βρίσκεται ήδη έγκλειστος στις φυλακές, καθώς έχει καταδικασθεί σε ισόβια για την καλλιέργεια 1.142 χασισόδεντρων στους Γαργαλιάνους, που εντοπίσθηκαν το Σεπτέμβριο του 2017

Από τα στοιχεία της Αστυνομίας τού αποδίδεται ο ρόλος του διαμεσολαβητή για τις αγοραπωλησίες και τις συνεννοήσεις μεταξύ αρχηγού στην Κόρινθο και προμηθευτή στη Λακωνία.

Χθες οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κορίνθου, όπου τους ασκήθηκαν διώξεις και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Κορίνθου, από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Β.Β.