Διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου με πνευμονία ο 50χρονος από την Καλαμάτα

Διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο του Ρίου με πνευμονία ο 50χρονος από την Καλαμάτα

Αποτελεί το 4ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο 50χρονος άνδρας που εισήχθη το Σάββατο και διεγνώσθη με πνευμονία, χρειάστηκε οξυγόνο και άμεσα αντιμετωπίστηκε, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του νοσοκομείου, ως ύποπτο κρούσμα.

Αποτελεί, δε, το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο της πόλης (8 είναι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ σε όλη τη Μεσσηνία). 

Τα αποτελέσματα των εξετάσεών του ελήφθησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας από το εργαστήριο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και έδειξαν ότι είναι θετικός στον ιό. Χθες το απόγευμα διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, που αποτελεί το κέντρο αναφοράς κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πελοπόννησο, κι εκεί πρόκειται να νοσηλευτεί σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο με αρνητική πίεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εμφάνισε ήπια συμπτώματα γρίπης προ περίπου 10 ημερών. Ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ συμβουλεύτηκε τον προσωπικό του ιδιώτη γιατρό, που του συνέστησε παραμονή στο σπίτι. Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η κατάστασή του επιδεινώθηκε και αποφασίστηκε η εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει κανένα υποκείμενο νόσημα και έχει άριστη φυσική κατάσταση. 

Αναφορικά με το πού κόλλησε τον ιό, σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε τους γιατρούς ότι είχε βρεθεί στο Λονδίνο πριν από ένα μήνα, ενώ στα μέσα Μαρτίου, πριν από την έναρξη των μέτρων απαγόρευσης, είχε βρεθεί στην Αθήνα. 

Την ιχνηλάτηση των επαφών του έχει αναλάβει ειδική υπηρεσία και δείγματα εξετάσεων αναμένεται να ληφθούν από όσους είχαν έρθει σε επαφή μαζί του. 

Την ασθένειά του αποκάλυψε ο ίδιος ο δημοσιογράφος Σωτήρης Γεωργούντζος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook χθες το απόγευμα, ευχαριστώντας παράλληλα το νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Ρίου, όσο και τους φίλους του, για το ενδιαφέρον τους. 

Από την πλευρά μας, να ευχηθούμε στο συνάδελφο ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει το συντομότερο υγιής πίσω στην οικογένειά του.

Αρνητικές απαντήσεις

Στο μεταξύ, εκτός του ενός θετικού κρούσματος, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έφτασαν χθες και 14 ακόμα απαντήσεις εξετάσεων ύποπτων περιστατικών, που ήταν όλες αρνητικές. 

Να επαναλάβουμε ότι εξετάσεις σε ύποπτα περιστατικά γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση στο νοσοκομείο και κάθε μέρα αναμένονται απαντήσεις.

Ευχαριστίες Μπέζου σε φορείς και ιδιώτες επιχειρηματίες της πόλης 

Μέρα με τη μέρα αυξάνονται οι προσφορές σε χρήματα, αλλά και υλικό, προς το νοσοκομείο της πόλης, τόσο από φορείς όσο και από επιχειρηματίες. Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, ευχαρίστησε όλους όσοι συμπράττουν αυτές ώρες που το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται, ο καθένας με το δικό του τρόπο. 

Συγκεκριμένα ευχαρίστησε: 

1ον. Το δήμαρχο Καλαμάτας, Θ. Βασιλόπουλο, που γνωστοποίησε την απόφασή του να καταθέσει το 50% της αποζημίωσής του για τους επόμενους 2 μήνες σε λογαριασμό του Νοσοκομείου Καλαμάτας για κάλυψη αναγκών αντιμετώπισης Covid-19. Επίσης, γνωστοποίησε ότι έχει έτοιμη εισήγηση στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για έγκριση διάθεσης 10.000 ευρώ για αγορά υγειονομικού υλικού για κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

2ον. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου που συνεχίζει να στηρίζει το νοσοκομείο, αφού σήμερα (χθες) ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, γνωστοποίησε την απόφασή του να διαθέσει ακόμη (εκτός του εξοπλισμού που είχαμε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες) έναν καινούριο φορητό αναπνευστήρα, 1.000 τεστ ταχείας διάγνωσης και 50 κουτιά γάντια νιτριλίου.

3ον. Το Δ.Σ της εταιρείας AGROVIM Α.Ε., που προσφέρει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 10.000 ευρώ και ειδικότερα είδη ατομικής προστασίας, 5.600 μάσκες απλές χειρουργικές και 2.000 ευρώ μάσκες FFP2. 

Τέλος, ευχαρίστησε ονομαστικά και μια σειρά από Μεσσήνιους ιδιώτες που καθημερινά ενισχύουν το έργο του νοσοκομείου, ο καθένας με τον τρόπο του. 

Του Κώστα Γαζούλη