Καλαμάτα: Έκλεβε τις μηχανές τη μία μετά την άλλη για να κυκλοφορεί

Καλαμάτα: Έκλεβε τις μηχανές τη μία μετά  την άλλη για να κυκλοφορεί

Συνελήφθη δυο φορές μέσα σε μια εβδομάδα 36χρονος Ρομά

Φετίχ με τις μηχανές έχει ένας 36χρονος Ρομά, ο οποίος τις αφαιρεί τη μία μετά την άλλη για να τις χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του. Μάλιστα, την Τρίτη οι αστυνομικοί τον έπιασαν μαζί με το γιο του να οδηγεί κλεμμένη μηχανή, ενώ ύστερα από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Παρασκευή συνελήφθη να οδηγεί άλλη κλεμμένη μηχανή.

Στις δύο περιπτώσεις υπήρξε καταδίωξη από τους αστυνομικούς, μέχρι να καταφέρουν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Κλέβει μηχανές

Την πρώτη φορά ο 36χρονος Ρομά εντοπίσθηκε την Τρίτη το πρωί να οδηγεί μοτοσικλέτα στην περιοχή του Ασπροχώματος, στην οποία επέβαινε και ο 16χρονος γιος του. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας αναγνώρισαν την κλεμμένη μηχανή και προσπάθησαν να τον ελέγξουν. Ο 36χρονος, όμως, όχι μόνο δε σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να διαφύγει. Τελικά, λίγα μέτρα μετά κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν και τους δύο για κλοπή τροχοφόρου και διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών. Η μηχανή είχε κλαπεί τη νύχτα της Κυριακής του Πάσχα προς Δευτέρα από την Καλαμάτα, ενώ αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Τη δεύτερη φορά εντοπίστηκε την Παρασκευή το πρωί, οπότε και πάλι στο Ασπρόχωμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας είδαν τον 36χρονο να οδηγεί μηχανή. Και πάλι, όταν επιχείρησαν να τον ελέγξουν, προσπάθησε να διαφύγει, αλλά τον ακινητοποίησαν. Όπως διαπιστώθηκε, οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, ενώ και αυτή η μηχανή ήταν κλεμμένη. Είχε, δε, κλαπεί την 1η Μαρτίου από την Αμφιθέα, ενώ κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Επιχειρήσεις

Στο μεταξύ, τις προηγούμενες ημέρες σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις. Στη Μεσσηνία συνελήφθη ο Ρομά που αναζητούσε η Αστυνομία με ένταλμα του ανακριτή Καλαμάτας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και αφορούσε στο επεισόδιο που συνέβη την παραμονή των Χριστουγέννων με πυροβολισμούς σε καφενείο στο Αριοχώρι, και ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη συμπλοκή με αστυνομικούς στον καταυλισμό στη Βαλύρα. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Μεσσηνία συνελήφθη έναςΈλληναςκαι έναςαλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, εισαγγελείς. 

Της Βίκυς Βετουλάκη