Κινητοποιήσεις σε Καλαμάτα και Μεσσήνη – Ζήτησαν τη στήριξη της δημόσιας υγείας στην πράξη

Κινητοποιήσεις σε Καλαμάτα και Μεσσήνη – Ζήτησαν τη στήριξη της δημόσιας υγείας στην πράξη

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η χθεσινή και σωματεία και φορείς στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη διοργάνωσαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δημόσιας Υγείας. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η απουσία εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου, όταν πριν από λίγες εβδομάδες, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, οι ίδιοι ζητούσαν τη συμπαράσταση των πολιτών…

Στη διαμαρτυρία, η οποία διοργανώθηκε στην Καλαμάτα έξω από το κτήριο του πρώην ΙΚΑ, συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Εργαζομένων στο Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Ν. Μεσσηνίας και το Σωματείο Εργαζομένων Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας.

Μεσσήνη

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης για την Υγεία, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης οργάνωσε κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης. Σκοπός να καταγγελθεί η τραγική κατάσταση που επικρατεί στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ιδιαίτερα στο Κ.Υ. Μεσσήνης. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, “αυτό που αντικρίσαμε ήταν κλειδωμένες πόρτες, ασθενείς να μπαίνουν μόνο έπειτα από τηλεφωνικό ραντεβού, γιατρούς με νοσηλευτές να προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους από τα παράθυρα. 

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα έχουν οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση. Χαρακτηριστικά νοσηλεύτρια μας δήλωσε ότι χρησιμοποιεί την ίδια μάσκα 12 μέρες, της οποία μάλιστα έχει αγοράσει μόνη της.

Η κυβέρνηση, αντί να προσλάβει γιατρούς και προσωπικό για να στελεχώσει το Κ.Υ., κάνει το αντίθετο. Το “Ξεδοντιάζει” εν μέσω κορωνοϊού! Χαρακτηριστικό ότι δύο γιατροί του ΚΥ πήραν μετάθεση για το Νοσοκομείο Καλαμάτας. 

Έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την ενίσχυση του συστήματος υγείας και ειδικά της πρωτοβάθμιας! Ούτε αναλώσιμα στέλνει στα νοσοκομεία ούτε προσλήψεις κάνει, απλά μεταθέτει γιατρούς για να μπαλώσει ότι μπορεί”.

Α.Π.