Μεσσηνία: Ελάχιστες οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις τις πασχαλινές ημέρες

Μεσσηνία: Ελάχιστες οι παραβάσεις για άσκοπες  μετακινήσεις τις πασχαλινές ημέρες

Με ελάχιστες παραβάσεις των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας από τους πολίτες κύλησαν οι ημέρες του Πάσχα στη Μεσσηνία. Οι Μεσσήνιοι τήρησαν, θα λέγαμε, με ευλάβεια τις παρακλήσεις, αλλά και προειδοποιήσεις από την κυβέρνηση να τηρήσουν τα μέτρα, για να αποφευχθεί η διάδοση του κορωνοϊού, και η κίνηση στους δρόμους ήταν από ελάχιστη έως μηδενική.

Μέχρι το Μεγάλο Σάββατο
Αυτό αποτυπώθηκε και στους ελέγχους που διενήργησε η Αστυνομία όλες αυτές τις ημέρες. Ειδικότερα, τη Μεγάλη Παρασκευή σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου βεβαιώθηκαν 56 πρόστιμα σε πολίτες για άσκοπη μετακίνηση. Από αυτά, στη Μεσσηνία βεβαιώθηκαν τα 14. Δε βεβαιώθηκε καμία παράβαση για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας.

Αντίστοιχα, το Μεγάλο Σάββατο 49 πολίτες σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και από αυτούς οι 12 ήταν στη Μεσσηνία. Επίσης στη Μεσσηνία το Μεγάλο Σάββατο βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις κίνησης εκτός περιφερειακής ενότητας και οι παραβάτες κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο 300 ευρώ έκαστος, ενώ σε μία περίπτωση αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης και οι πινακίδες κυκλοφορίας για 60 μέρες.

Μόνο μία την Κυριακή
Την Κυριακή του Πάσχα βεβαιώθηκαν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου 13 παραβάσεις σε πολίτες για άσκοπη μετακίνηση, όπως και ένα πρόστιμο των 300 ευρώ σε οδηγό για άσκοπη μετακίνηση και αφαίρεση των πινακίδων και του διπλώματος. Στη Μεσσηνία βεβαιώθηκε μόνο ένα πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις σε πολίτες για άσκοπη μετακίνηση και από αυτές οι τρεις ήταν στη Μεσσηνία.

Χθες, από τις 6.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, στη Μεσσηνία βεβαιώθηκαν πέντε παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση, ενώ σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου 25.

Της Βίκυς Βετουλάκη