Μεσσηνία: Τους έπιασαν στο αυτοκίνητο με 50 δόσεις ηρωίνης

Μεσσηνία: Τους έπιασαν στο αυτοκίνητο με 50 δόσεις ηρωίνης

Συλλήψεις 15 ατόμων σε εκτεταμένη επιχείρηση 

Κατά τη μεταφορά περίπου 50 δόσεων ηρωίνης έκαναν τσακωτούς οι αστυνομικοί δύο νεαρούς από Ηλεία και Αρκαδία, σε έλεγχο στην περιοχή των Χριστοφιλέικων. Οι δύο 24χρονοι είχαν τα ναρκωτικά σε συσκευασία μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδευαν.

Τη δε Πέμπτη, σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. 

Συλλήψεις

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.116 άτομα, εκ των οποίων τα 687 ήταν Έλληνες και τα 429 αλλοδαποί, καθώς και σε 704 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 81άτομα, από τα οποία 52 ήταν Έλληνες και 29   αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 36 άτομα.

Βεβαιώθηκαν δε συνολικά 109 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 81 παραβάσεις για παραβίαση απαγόρευσης για την αποφυγή του κορωνοιού.

Στη Μεσσηνία συνολικά από διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομίας συνελήφθησαν 15 άτομα και συγκεκριμένα:

-Ένας42χρονοςγια κλοπή, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης στην Καλαμάτα, εκμεταλλευόμενος την απουσία του ιδιοκτήτη, από ανασφάλιστο όχημα αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο. 

-Τέσσερα άτομαγια ναρκωτικά. Αρχικά, οι αστυνομικοί σε έλεγχο που έκαναν στα Φιλιατρά σε έναν 19χρονο Έλληνα και σε έναν 26χρονο αλλοδαπό βρήκαν να έχουν από κοινού ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 9,4 γραμμαρίων. Ακολούθως, στα Χριστοφιλέικα, οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας 24χρονος από την Ηλεία και ένας 24χρονος από την Αρκαδία. Σε έλεγχο που τους έκαναν βρήκαν να έχουν σε μια συσκευασία ποσότητα ηρωίνης, βάρους 5,2 γραμμαρίων, η οποία μπορεί να δώσει 50 δόσεις της ναρκωτικής ουσίας.

-Ένας64χρονος στην Καλαμάτα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 260 γραμμαρίων.

-Δύο άτομα στη Μεσσηνία για καταδικαστικά έγγραφα.

-ΈξιΈλληνεςκαι έναςαλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

-Έναςαλλοδαπόςο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Εξιχνίαση

Τέλος, από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης εξιχνιάσθηκε μία κλοπή που είχε γίνει σε εμπορικό κατάστημα  με οικιακά είδη  στη Μεσσήνη στις 17 Μαΐου του 2019. Τότε δύο γυναίκες Ρομά, προσποιούμενες τις  πελάτισσες, μπήκαν στο μαγαζί και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή 200 ευρώ και την τσάντα της ιδιοκτήτριας, η οποία περιείχε 1.500 ευρώ, βιβλιάρια τραπέζης, κάρτες και προσωπικά αντικείμενα. Από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο χώρο σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος μιας 24χρονης Ρομά από την περιοχή, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστη συνεργό της. 

Της Βίκυς Βετουλάκη