Με εορταστικό ωράριο από την Κυριακή τα καταστήματα τροφίμων

Με εορταστικό ωράριο από την  Κυριακή τα καταστήματα τροφίμων

Με ενιαίο ωράριο θα λειτουργήσουν από ‪την Κυριακή λόγω του εορταστικού ωραρίου του Πάσχα τα καταστήματα τροφίμων που παραμένουν ανοικτά, είτε πρόκειται για σούπερ μάρκετ είτε για μίνι μάρκετ.

Έτσι, την Κυριακή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το απόγευμα. Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 7.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 7.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ.

Στο μεταξύ, αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα διευκολυνθούν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών. Στόχος είναι η ομαλή διάθεση των προϊόντων των παραγωγών σε περιοχές όπως, για παράδειγμα, η Αθήνα, στην οποία σήμερα η πρόσβαση είναι αδύνατη λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού και, κατ’ επέκταση, να υπάρξει εξισορρόπηση των τιμών.

Με την απόφαση θα δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς που το επιθυμούν να μετακινηθούν άπαξ, π.χ. στην Αθήνα, και το εμπόρευμα να τους αποστέλλεται από την περιοχή παραγωγής, χωρίς αυτοί να μετακινούνται εκτός των τειχών της περιοχής που έχουν δηλώσει ότι θα μένουν.

Β.Β.