Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Σημαντικές δωρεές Τσαφαρά, Γκρίτζαλη, Μαντζούνη

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Σημαντικές δωρεές Τσαφαρά,  Γκρίτζαλη, Μαντζούνη

-Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, μάσκες και υλικό ατομικής υγιεινής ενάντια στον κορωνοϊό

Με σημαντικές δωρεές ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, μασκών για το προσωπικό και υλικού ατομικής υγιεινής για τους ασθενείς, ενισχύθηκε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στη μάχη ενάντια στο νέο κορωνοϊό. 

Ο επιχειρηματίας στα Φιλιατρά και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Παναγιώτης Τσαφαράς, η Μαριάννα και ο Θεόδωρος Γκρίτζαλης, ο οποίος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας, και η Καλλιρρόη Μαντζούνη, με καταγωγή από το Κάκκαβα, που διαμένει στην Αθήνα, προσέφεραν στο νοσοκομείο είδη και υλικά που έχει ανάγκη. 

Ο Παναγιώτης Τσαφαράς προσέφερε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αξίας 1.500 ευρώ, η Μαριάννα και ο Θεόδωρος Γκρίτζαλης μάσκες για το προσωπικό που έφτιαξε η ίδια η κα Μαριάννα και η Καλλιρρόη Μαντζούνη υλικό ατομικής προστασίας για τους ασθενείς. 

Με την παραλαβή των προσφορών των δωρητών, ο διοικητικός διευθυντής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Θεόδωρος Ντέντες δήλωσε: «Είχαμε τη χαρά να δεχτούμε τρεις προσφορές – δωρεές από συμπολίτες μας για την αντιμετώπιση των αναγκών της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας των εργαζομένων. Να ξεκινήσω από τον κ. Παναγιώτη Τσαφαρά, επιχειρηματία Φιλιατρών και αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, ο οποίος μας προσέφερε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αξίας 1.500 ευρώ, όπως οξύμετρα, πιεσόμετρα, ωτοσκόπιο, στρώματα κυψελωτά κ.ά. Τον ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά του, που είχαμε ανάγκη, ιδίως αυτή την περίοδο. 

Στη συνέχεια να ευχαριστήσω την κα Μαριάννα Γκρίτζαλη και τον κ. Θεόδωρο Γκρίτζαλη, οι οποίοι μας προσέφεραν μάσκες πολλαπλών χρήσεων από ύφασμα, τις οποίες η κα Μαριάννα έφτιαξε στο εργαστήριό της και θα χρησιμοποιηθούν, κυρίως, για να κάνουμε μια εξοικονόμηση στις χειρουργικές μάσκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για ειδικότητες που είναι στη δεύτερη γραμμή, διοικητικούς, τεχνικούς και λοιπούς εργαζομένους. Αυτές, βέβαια, είναι πολλαπλών χρήσεων, μπορούν να πλένονται, να σιδερώνονται και να είναι αποτελεσματικές. Τρίτον, να ευχαριστήσουμε την κα Καλλιρρόη Μαντζούνη, η οποία μας προσέφερε μία μεγάλη ποσότητα σε υλικό ατομικής υγιεινής για τους ασθενείς μας, που χρειαζόμαστε. 

Μέσα από αυτές τις προσφορές δίνουν δύναμη στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε όλο το προσωπικό, να αντιμετωπίσουμε τη σύγχρονη μάστιγα του νέου κορωνοϊού. Να τους ευχαριστήσω θερμά για άλλη μια φορά». 

Από την πλευρά της, η κα Γκρίτζαλη τόνισε: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, που όλος ο κόσμος υποφέρει, με πολλούς θανάτους και έλλειψη στα νοσοκομεία, πρέπει ο καθένας ό,τι μπορεί να προσφέρει. Ειδικά στα νοσοκομεία που λείπουν πολλά υγειονομικά υλικά και μέσα προστασίας του προσωπικού. Πιστεύω ότι η κίνηση αυτή που έκανα δεν είναι τίποτα σπουδαίο, αλλά κάτι προσφέρει. Οι μάσκες είναι για το προσωπικό του νοσοκομείου μας. Επίσης, στο παρελθόν είχα προσφέρει σεντόνια και μαξιλαροθήκες για όλα τα κρεβάτια του νοσοκομείου. Όποιος, με ό,τι μπορεί, ας βοηθήσει το νοσοκομείο μας αυτές τις δύσκολες στιγμές».