Οι πρώτοι παραβάτες που ξεκίνησαν για Πελοπόννησο, γύρισαν πίσω με πρόστιμα

Οι πρώτοι παραβάτες που ξεκίνησαν για  Πελοπόννησο, γύρισαν πίσω με πρόστιμα

Αυστηρά και εντατικά είναι από χθες τα μέτρα της Αστυνομίας και στο βασικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, σε εισόδους και εξόδους της Καλαμάτας και του νομού, σε εναρμόνιση με τα νέα απαγορευτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Μπλόκα της Αστυνομίας υπάρχουν σε όλους τους σταθμούς διοδίων, αλλά και στο παλιό εθνικό δίκτυο.

Μάλιστα, χθες από το πρωί έως το μεσημέρι, στα διόδια της Ελευσίνας του αυτοκινητόδρομου, βεβαιώθηκαν δέκα πρόστιμα σε οχήματα που κινούνταν χωρίς να έχουν το δικαίωμα, ενώ επιβλήθηκαν και έξι πρόστιμα σε οδηγούς που επιχείρησαν να κατέβουν προς Πελοπόννησο από την παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Η Αστυνομία έχει οργανώσει μπλόκα τουλάχιστον σε άλλα 12 σημεία στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Αυξημένοι έλεγχοι
Την προσοχή των οδηγών επέστησε μιλώντας στο «Θ» ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος Ηλίας  Αξιοτόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι τα πρόστιμα πλέον είναι πολύ πιο αυστηρά. Τους συνέστησε να μην επιχειρούν άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Σε επίπεδο Μεσσηνίας θα πραγματοποιούνται περιπολίες όλο το 24ωρο, ενώ όλο το αστυνομικό προσωπικό είναι επί ποδός. Έλεγχοι θα υπάρχουν και στις εισόδους και εξόδους της Καλαμάτας, αλλά και στα άλλα αστικά κέντρα προς Τριφυλία και Μεσσήνη.

Τα μέτρα θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Παραβάσεις
Σε ό,τι αφορά τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν σε πολίτες οι οποίοι δεν τηρούν τα μέτρα απαγόρευσης για τις άσκοπες μετακινήσεις, την Τετάρτη σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφηκαν 113 παραβάσεις και σε επίπεδο Μεσσηνίας 42, σημειώνοντας μια αύξηση σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες.

Χθες, από τις 6.00 το πρωί έως και τις 3.00 μετά το μεσημέρι, στη Μεσσηνία επιβλήθηκαν 11 πρόστιμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη