Παρατείνεται η έκτακτη ανάγκη σε περιοχές της Καλαμάτας, αλλά και για την Πύλο

Παρατείνεται η έκτακτη ανάγκη σε περιοχές  της Καλαμάτας, αλλά και για την Πύλο

Εκ νέου κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη μία και παράταση στην άλλη αποφασίσθηκε για άλλες δύο περιοχές της Μεσσηνίας από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

Μόλις προχθές παρατάθηκε με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας η κήρυξη έκτακτης ανάγκης των χωριών του Ταϋγέτου μέχρι τέλος Ιουλίου.

Με τις νέες αποφάσεις σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται εκ νέου ο Δήμος Πύλου-Νέστορος λόγω των συνεπειών από κακοκαιρία τα προηγούμενα χρόνια. Το διάστημα ισχύος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης είναι έξι μήνες και ισχύει έως και 19 Οκτωβρίου 2020.

Με τη δεύτερη απόφαση παρατείνεται η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τις Τοπικές Κοινότητες Ελαιοχωρίου, Βέργας, Μικρής Μαντίνειας της Δημοτικής Κοινότητας  Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας και των Τοπικών Κοινοτήτων Πολιανής και Αμφείας των Δημοτικών Ενοτήτων Θουρίας και Αρφαρών. Για αυτές τις περιοχές η παράταση είναι για τρεις μήνες και λήγει στις 16 Ιουλίου 2020.

Σε αυτή την περίπτωση ο λόγος της παράτασης είναι ότι δεν έχει γίνει άρση των συνεπειών από την κακοκαιρία προηγούμενων ετών.

Β.Β.