Περ. Πελοποννήσου: Μελέτες έργων στη Μεσσηνία ύψους πλέον του 1,5 εκατ. ευρώ

Περ. Πελοποννήσου: Μελέτες έργων στη Μεσσηνία  ύψους πλέον του 1,5 εκατ. ευρώ

Η πορεία των μελετών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 6.015.000 ευρώ, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα οποία το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε προχθές με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων. «Δόθηκαν εντολές συγκεκριμένες για την προώθηση και ολοκλήρωση των μελετών, με τη γενική κατεύθυνση ότι πρέπει να λαμβάνεται πρόνοια ώστε το έργο να μην αρκείται μόνο στη μελέτη, αλλά να υπάρχουν χρήματα και για να εκτελείται. Διαφορετικά, απλώς γεμίζουμε τα ντουλάπια με τις μελέτες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Η διαδικασία εκπόνησης των μελετών για τα υπό συζήτηση έργα θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της κάθε Περιφερειακής Ενότητας στην οποία θα υλοποιηθεί το έργο. 

Αναλυτικά, ο πίνακας των προτεινόμενων μελετών για τη Μεσσηνία είναι ο εξής: Μελέτη διασύνδεσης Δήμων Καλαμάτας- Μεσσήνης στο παραλιακό μέτωπο, κατασκευή νέας γέφυρας Παμίσου, μελέτη βελτίωσης της επαρχιακής οδού- τμήμα Βαλύρα- Σκάλα- Μελιγαλάς- Ζευγολατιό Διαβολίτσι. Το εκτιμώμενο κόστος της παραπάνω μελέτης ανέρχεται σε 600.000 ευρώ και ο χρόνος ολοκλήρωσής της είναι 24 μήνες.

Επίσης, μελέτη κατασκευής νέου οδικού άξονα Αρφαρά- Λάμπαινα, με κόστος 960.000 ευρώ και ωρίμανση μελέτης οι 24 μήνες.  

Α.Π.