Πλήρης η μαρίνα της Καλαμάτας από «ακίνητα» σκάφη

Πλήρης η μαρίνα της Καλαμάτας από «ακίνητα» σκάφη

45 άτομα παραμένουν «εγκλωβισμένα» λόγω των απαγορεύσεων

Πλήρης ακινησία, όπως είναι αναμενόμενο λόγω των μέτρων, επικρατεί στα σκάφη στη μαρίνα της Καλαμάτας, που άλλες χρονιές τέτοια περίοδο οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις ήταν στο φόρτε τους.

Περίπου 45 άτομα παραμένουν «εγκλωβισμένα» λόγω των απαγορεύσεων για την πρόληψη του κορωνοϊού στα σκάφη τους στη μαρίνα. Κάποια από αυτά διαμένουν μόνιμα, ενώ κάποια άλλα είχαν έρθει τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου να κάνουν συντήρηση του σκάφους τους και τους πρόλαβαν τα περιοριστικά μέτρα.

Μαρίνα
Η περίοδος που διανύουμε, όπως σημείωσε ο διευθυντής της μαρίνας Παναγιώτης Μπούνας, είναι μετά το Πάσχα των Καθολικών και κατά τη διάρκεια του δικού μας, οπότε τα σκάφη συντηρούνταν προκειμένου να ξεκινήσουν τα ταξίδια τους. Η κίνηση τέτοια περίοδο άλλες χρονιές ήταν αυξημένη. «Αυτή τη στιγμή δεν κινείται τίποτα. Τώρα στη μαρίνα βρίσκονται τα σκάφη που είχαν έρθει για χειμώνα και κάποια που είναι μόνιμα, όλο το χρόνο. Τώρα είναι η εποχή που οι περισσότεροι από το εξωτερικό που έχουν σκάφη θα ήθελαν να έρθουν για να τα ετοιμάσουν και να φύγουν είτε για κάποια άλλη μαρίνα είτε για ταξίδι», σημείωσε ο κ. Μπούνας.

Παραμένουν στα σκάφη
Αυτή τη στιγμή στη μαρίνα περίπου 45 ξένοι είναι «εγκλωβισμένοι» και δεν μπορούν να φύγουν. Κάποιοι εξ αυτών έμεναν μόνιμα στα σκάφη και το προηγούμενο διάστημα. Κάποιοι άλλοι, όμως, ήρθαν προς τα τέλη Φεβρουαρίου και τα μέτρα για την πανδημία τούς «έπιασαν» εδώ. Η πλειοψηφία δε, είναι από χώρες της Ευρώπης.

Η δυναμικότητα της μαρίνας δεν έχει επηρεασθεί, καθώς παραμένει σε υψηλά επίπεδα από τα σκάφη που ήταν δεμένα. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι δεν υπάρχει κίνηση με διερχόμενα σκάφη.

Σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις, αρκετές και ιδιαίτερα όσες ήταν μέχρι 15 Ιουλίου, έχουν ακυρωθεί.

Όσο για τις κρατήσεις που έχουν γίνει για την υπόλοιπη θερινή περίοδο, κανείς δεν ξέρει αν αυτές θα πραγματοποιηθούν. Πάντως, ακόμα και τώρα γίνονται κρατήσεις για το τέλος του καλοκαιριού, αλλά και για του χρόνου.

Της Βίκυς Βετουλάκη