Τρεις προφυλακίσεις για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Τρεις προφυλακίσεις για την  υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Στις φυλακές μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους θα οδηγηθούν τρεις από τους πέντε συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά και εξαρθρώθηκε τις προηγούμενες μέρες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Οι πέντε με κατηγορίες κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και του Τελωνειακού Κώδικα, οδηγήθηκαν προχθές στον ανακριτή Κορίνθου για να απολογηθούν.

Προφυλάκιση για τρεις
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη Τετάρτη σε ταυτόχρονες ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν τα πέντε άτομα (τέσσερα στην Κόρινθο, ένα στη Λακωνία), ενώ για συμμετοχή κατηγορείται και ένας 53χρονος Μεσσήνιος που είναι κρατούμενος, καθώς το 2018 καταδικάσθηκε σε ισόβια για την καλλιέργεια 1.142 χασισόδεντρων στους Γαργαλιάνους. Όλοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.

Στην Κόρινθο συνελήφθησαν: ένας 63χρονος άεργος που του αποδίδεται ο ρόλος του αρχηγού της οργάνωσης και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίσθηκε η προφυλάκισή του, ένας 61χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, για τον οποίο επίσης αποφασίσθηκε προφυλάκιση, ένας 45χρονος άεργος κι ένας 67χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Προφυλάκιση αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας και για έναν 63χρονο που συνελήφθη στην Άρνα Λακωνίας, που δηλώνει αγρότης και είναι γνώριμος των Αρχών από τη μεγάλη ληστεία αρχαίων ανεκτίμητης αξίας από το Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου το 1990.

Β.Β.