8.000 χειρουργικές μάσκες από Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής – Καναδά στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας

8.000 χειρουργικές μάσκες από Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής – Καναδά στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας

16 ακόμα αρνητικές απαντήσεις για ύποπτα περιστατικά χθες και προχθες 

Με «αμείωτο» ρυθμό συνεχίζεται η προσέλευση για εξέταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ασθενών με ύποπτα συμπτώματα. Χθες και προχθές ελήφθησαν συνολικά 16 αρνητικές απαντήσεις, σε εργαστηριακό μοριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας χθες το πρωί σήμανε “συναγερμός”, καθώς ασθενής που νοσηλεύεται στην Παθολογική “εμφάνισε” πυρετό, ενώ και οι εξετάσεις του ανησύχησαν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Άμεσα τηρήθηκε το πρωτόκολλο αντιμετώπισης ύποπτων περιστατικών, ενώ εστάλη και μοριακός έλεγχος για εξέταση στο Ινστιτούτο Παστέρ. Η απάντηση που έφθασε ήταν αρνητική για τον κορωνοϊό και έτσι μπήκε τέλος στην αγωνία. 

Συνεχίζονται οι προσφορές

Την ίδια ώρα “αμείωτος” είναι και ο ρυθμός προσφοράς από φορείς και ιδιώτες στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας. Χθες σειρά είχε η Παμμεσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, που έκανε προσφορά 8.000 χειρουργικών μασκών στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας. 

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των ομογενών σημειώνει: «Η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, στο πλαίσιο της διαχρονικής της αλληλεγγύης στην πατρίδα μας και επειδή αυτό το καλοκαίρι δε θα λειτουργήσει το σχολείο μας, κινητοποιήθηκε άμεσα με την αποστολή 8.000 χειρουργικών μασκών στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Για εμάς είναι το ελάχιστο χρέος να συμπαρασταθούμε υλικά και ηθικά στον τόπο μας, με το σκεπτικό πως θέλουμε να είμαστε κοντά σας σε παρόμοιες και απρόσμενες συγκυρίες σαν αυτή της παρούσας πανδημίας που απειλεί το πανανθρώπινο αγαθό της υγείας.

Είμαστε υπερήφανοι που η Ελλάδα κατόρθωσε με πειθαρχημένο τρόπο να περιορίσει δραστικά τις ολέθριες συνέπειες αυτής της πανδημίας. Οι ευχές των Μεσσηνίων της διασποράς είναι να ξεπεράσουμε αυτόν τον απρόσμενο εφιάλτη όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

Είμαστε στο σπίτι, όπως και εσείς και εμείς. Σίγουρα όμως νοερά είμαστε μαζί. Χάσαμε μία άνοιξη, αλλά η Ανάσταση δε θα αργήσει».

Του Κώστα Γαζούλη