Αντιτίθεται στη μεταφορά της ΔΕΥΑ Τριφυλίας ο εμπορικός σύλλογος Κυπαρισσίας

Αντιτίθεται στη μεταφορά της ΔΕΥΑ Τριφυλίας ο εμπορικός σύλλογος Κυπαρισσίας

Στη μεταφορά της ΔΕΥΑ Τριφυλίας αντιτίθεται ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας σε παρέμβασή του.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνει: «Ξεκαθαρίζουμε εξαρχής ότι με την παρούσα δεν έχουμε καμία διάθεση αντιπολίτευσης προς τη Δημοτική Αρχή, ή αντιπαράθεσης και αντιπαλότητας με καμία πόλη και κοινωνία της Τριφυλίας. Άλλωστε, όσα ακολούθησαν την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και η εξαγγελία για μεταφορά της Τεχνικής Υπηρεσίας στην Κυπαρισσία ως αντιστάθμισμα της μεταφοράς της ΔΕΥΑ Τριφυλίας από την Κυπαρισσία, έχουν προκαλέσει αναστάτωση και αντιδράσεις σε άλλες πόλεις και κοινωνίες του Δήμου μας, τις οποίες συμμεριζόμαστε».

Αφού στην παρέμβαση εξηγούνται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να μεταφερθεί η ΔΕΥΑΤ, σημειώνεται: 

«Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές προς όλους, ότι ουδεμία υπηρεσία έχει μετακινηθεί προς την πόλη μας από τη σύσταση του Δήμου Τριφυλίας, αντιθέτως είχαμε σοβαρές απώλειες όπως η εφορεία κ.ο.κ., ενώ δίνουμε ως κοινωνία συνεχές αγώνα για τη διατήρηση και την καλή λειτουργία άλλων δομών, όπως π.χ. το νοσοκομείο μας και τα δικαστήριά μας.

Μεθερμηνεύοντας και μεταφέροντας την άποψη των μελών μας και της τοπικής μας κοινωνίας, ζητάμε την ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για μεταφορά της έδρας της ΔΕΥΑΤ, τη διεξαγωγή ευρείας διαβούλευσης αιρετών, εκπροσώπων συλλόγων – φορέων και κοινωνίας και τη συζήτηση του ζητήματος λειτουργίας της ΔΕΥΑΤ σε ανοιχτή, δημόσια, τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, με φυσική παρουσία όλων, το προσεχές διάστημα, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού».