Διευκρινήσεις του Υπ. Εξωτερικών για τις διεθνείς πτήσεις προς την Ελλάδα

Διευκρινήσεις του Υπ. Εξωτερικών για τις διεθνείς πτήσεις προς την Ελλάδα

Ανακοίνωση με διευκρινήσεις σχετικά με τις διεθνείς πτήσεις και τα ταξίδια από το εξωτερικό προς την Ελλάδα εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει τις τρεις φάσεις του σχεδίου σχετικά με τις διεθνείς πτήσεις που θα έρχονται στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα κατά την πρώτη φάση δηλαδή από 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Ιουνίου, όπου οι διεθνείς πτήσεις επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όσοι επιβάτες πτήσεων είναι αρνητικοί στον νέο κορονοϊό, θα μπαίνουν σε καραντίνα επτά ημερών. Σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός, ισχύει η καραντίνα των 14 ημερών.

Στη δεύτερη φάση, τη φάση γέφυρα από 15 έως και 30 Ιουνίου, όπου θα επιτρέπονται οι διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, εάν η χώρα βρίσκεται στη λίστα της EASAτότε οι επιβάτες θα υποβάλλονται σε τεστ και θα ισχύει αυτοαπομόνωση μίας ημέρας σε ξενοδοχείο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ. Εάν το τεστ είναι αρνητικό τότε ισχύει καραντίνα επτά ημερών, ενώ εάν είναι θετικό θα υπάρχει καραντίνα 14 ημερών υπό επιτήρηση.

Εάν η χώρα δεν υπάρχει στη λίστα της EASA τότε θα γίνονται τυχαία τεστ κατά την άφιξη.

Από την 1η Ιουλίου και μετά όταν οι διεθνείς πτήσεις θα επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας, θα γίνονται τυχαία τεστ κατά την άφιξη. Περιορισμοί που θα αφορούν συγκεκριμένες χώρες, θα ανακοινωθούν σε νεότερη ημερομηνία.

Επιπλέον από τις 15 Ιουνίου θα επιτρέπονται οι χερσαίες μεταφορές από την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία, όπου οι αφιχθέντες θα υποβάλλονται σε τυχαία τεστ.

Από την 1η Ιουλίου θα επιτρέπονται οι διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές και οι αφιχθέντες θα υποβάλλονται σε τυχαία τεστ.

Δείτε εδώ όλη την ανακοίνωση

reader.gr