Εγγραφές σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στο Δήμο Καλαμάτας

Εγγραφές σε Παιδικούς  και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στο Δήμο Καλαμάτας

Παράταση εγγραφών μέχρι τις 9 Ιουνίου 

Ο Δήμος Καλαμάτας ανακοινώνει ότι τα κριτήρια και η περίοδος υποβολής αιτήσεων εγγραφών– επανεγγραφών στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Καλαμάτας για το σχολικό έτος 2020 – 2021 όπως ψηφίστηκαν με απόφαση του Δημοτικού Σχολείου, ορίζονται ως εξής:

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων εγγραφών – επανεγγραφών ορίζεται η 11η/5 και λήξης η 9η/6/2020.

Οι αιτήσεις μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα διατίθενται ηλεκτρονικά στο site του Δήμου Καλαμάτας και θα υποβάλλονται είτε με συστημένη επιστολή (προς τη Διεύθυνση Πρόνοιας Δήμου Καλαμάτας, Αθηνών 99 Τ.Κ. 24134 Καλαμάτας) είτε μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου (paidikoi@kalamata.gr). 

Τα παρεχόμενα έντυπα από την αρμόδια υπηρεσία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας (www.kalamata.gr), στην ενότητα e-Υπηρεσίες και στην επιλογή Αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς.

Δικαίωμα εγγραφής στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς έχουν όλα τα παιδιά, σύμφωνα με τις ειδικές προβλέψεις της ΚΥΑ, απαγορευμένης απολύτως της εγγραφής παιδιών εφόσον και για όσο διάστημα πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα.

Ειδικότερα στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Καλαμάτας, για το σχολικό έτος 2020-2021 θα επαναλειτουργήσουν βρεφικά τμήματα, θα γίνονται δηλαδή δεκτά βρέφη (ηλικίας από 18 μηνών έως 2,5 ετών) και παιδικά τμήματα [από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο)].