Η αρπαγή της ανήλικης στοίχισε τη ζωή της ίδιας και άλλων δύο νέων

Η αρπαγή της ανήλικης στοίχισε τη ζωή της ίδιας και άλλων δύο νέων

Σε τραγωδία, με τρεις νέους να χάνουν την ζωή τους κι άλλα τρία άτομα να τραυματίζονται, κατέληξε παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2019 η αρπαγή μιας 13χρονης από την Καλαμάτα, σε τροχαίο που συνέβη μετά τον κόμβο στο Καλό Νερό, προς Πύργο Ηλείας.

Χθες, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, κάθισε ο 36χρονος από το Μπαγκλαντές που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο και ήταν προφυλακισμένος, η 19χρονη σύντροφός του, Ρομά, από τον Πύργο και ο 38χρονος πατέρας της 13χρονης που απήχθη και σκοτώθηκε στο τροχαίο.

Το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους, ενώ ελαφρυντικά δέχτηκε να αναγνωρίσει μόνο στον πατέρα, αυτό του σύννομου βίου και ότι στην πράξη του ωθήθηκε από ανάρμοστη συμπεριφορά.

Στον 36χρονο από το Μπαγκλαντές, ο οποίος μάλιστα δε διέθετε δίπλωμα οδήγησης, επέβαλε ποινή καθείρξεως 9 ετών και 3 μηνών και δέχτηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τους όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Στη 19χρονη σύντροφό του επέβαλαν κάθειρξη 6 ετών για συμμετοχή στην αρπαγή ανηλίκου και δέχτηκαν η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ στον πατέρα της 13χρονης επέβαλαν φυλάκιση 3 ετών με αναστολή.

Τρεις νέοι νεκροί
Σύμφωνα με όσα παρουσιάσθηκαν χθες στην αίθουσα του δικαστηρίου, στις 28 Δεκεμβρίου του 2018 ο 36χρονος αλλοδαπός, μαζί με τη 19χρονη Ρομά σύντροφό του και τα αδέλφια της, 23 και 14 ετών, ξεκίνησαν από τον Πύργο για την Καλαμάτα. Για λογαριασμό του 23χρονου πήραν τη 13χρονη Ρομά που διέμενε στην Καλαμάτα με τους γονείς της με προορισμό τον Πύργο.

Όταν ο πατέρας της 13χρονης αντιλήφθηκε την αρπαγή, τους εντόπισε στον αυτοκινητόδρομο και άρχισε να τους καταδιώκει. Παράλληλα, είχε ειδοποιηθεί η Αστυνομία για την αρπαγή και στον κόμβο του Καλού Νερού είχαν στηθεί μπλόκα. Τα δύο αυτοκίνητα, όμως, πέρασαν από το σημείο με ιλιγγιώδη ταχύτητα και συνέχισαν προς Ζαχάρω. Λίγα μέτρα μετά τον κόμβο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος αλλοδαπός πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούσθηκε αρχικά με ένα τζιπ που οδηγούσε ένας 27χρονος και τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ στη συνέχεια εξετράπη αριστερά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν η 13χρονη που είχε απαχθεί, ο 23χρονος Ρομά και ο 14χρονος αδελφός του.

Σοβαρά τραυματίστηκαν ο 36χρονος αλλοδαπός και η 19χρονη σύντροφός του.

Ένοχοι
Χθες οι αστυνομικοί που ήταν στο μπλόκο κατέθεσαν ότι είδαν τα δύο οχήματα να κατευθύνονται προς τον κόμβο κινούμενα παράλληλα και με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Δε σταμάτησαν καθόλου και συνέχισαν να κινούνται παράλληλα περνώντας τον κόμβο, ενώ λίγα μέτρα μετά συνέβη το τροχαίο.

Κατά τις απολογίες, ο 36χρονος ζήτησε συγγνώμη και ισχυρίσθηκε ότι είχαν έρθει στην Καλαμάτα για καφέ, όπου πήγε και η ανήλικη. Όταν τη γυρνούσαν σπίτι, είδε τον πατέρα της και τους ζήτησε να φύγουν, διότι αν τη δει, «θα τους σκοτώσει». Όπως είπε, ο ίδιος είχε φοβηθεί και άκουσε τους άλλους που του έλεγαν να φύγει και να μη σταματήσει. Ωστόσο, τόνισε ότι η 13χρονη ήθελε να φύγει και δεν την άρπαξαν.

Τα ίδια ανέφερε και η 19χρονη Ρομά σύντροφός του, με την οποία έχει δύο παιδιά.

Από την άλλη πλευρά, ο πατέρας της 13χρονης Ρομά δήλωσε ότι κατοικεί με την οικογένειά του στο κέντρο της Καλαμάτας, ενώ δε δέχεται ότι ένα παιδί 13 ετών πρέπει να παντρεύεται.

Όπως είπε, η κόρη του είχε γνωρισθεί και συνομιλούσε στο facebook με τον 23χρονο.

Εκείνη την ημέρα, όπως είπε, η κόρη του μαζί με την αδελφή της βγήκαν για να πάρουν γάλα. Ύστερα από λίγο γύρισε η μικρότερη, λέγοντάς του ότι σταμάτησε ένα αυτοκίνητο και άρπαξαν τη 13χρονη.

Όπως ανέφερε, ειδοποίησε την Αστυνομία, ενώ όταν τους εντόπισε και είδε την κόρη του μέσα, η Αστυνομία τού είπε να τους ακολουθήσει από απόσταση, για να τους πει αν θα πάει προς Αθήνα ή προς Πύργο. Όταν τους ενημέρωσε, του απάντησαν ότι θα στήσουν μπλόκο στο Καλό Νερό.

Αρνήθηκε ότι τους καταδίωκε και ισχυρίσθηκε πως όταν τους είδε να περνούν από το μπλόκο χωρίς να σταματούν, μπήκε μπροστά από το όχημα του 36χρονου για να μειώσει ταχύτητα. Τότε αυτός έχασε τον έλεγχο και συνέβη το τροχαίο.

Της Βίκυς Βετουλάκη