Καλαμάτα: “Πυρετώδεις” προετοιμασίες για το άνοιγμα της εστίασης – Ασάφεια για τα τραπεζοκαθίσματα (φωτογραφίες)

Καλαμάτα: “Πυρετώδεις” προετοιμασίες για το άνοιγμα της εστίασης – Ασάφεια για τα τραπεζοκαθίσματα (φωτογραφίες)

Καλαμάτα: “Πυρετώδεις” προετοιμασίες για το άνοιγμα της εστίασης – Ασάφεια για τα τραπεζοκαθίσματα (φωτογραφίες)

Θανάσης Βασιλόπουλος: “Μέσα στην εβδομάδα οι οριστικές αποφάσεις”

Δουλεύοντας σε “φουλ” ρυθμούς, ακόμα και σήμερα Κυριακή, οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σ΄όλη την Καλαμάτα προετοιμάζονται για να ανοίξουν ξανά τα καταστήματα τους, ύστερα από σχεδόν 2 μήνες, αύριο Δευτέρα. Τραπέζια και καρέκλες στήνονται ξανά με τη “μεζούρα” όμως αυτή τη φορά. Στις παραλίες οι καταστηματάρχες προετοιμάζουν ομπρέλες και ξαπλώστρες για τους λουόμενους…

Ωστόσο, επικρατεί μεγάλη ασάφεια σχετικά με το που μπορούν να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα οι ιδιοκτήτες. Ως γνωστός με απόφαση της Κυβέρνησης έχει αποφασιστεί η ευελιξία των Δήμων ώστε τα καταστήματα να μπορούν να χρησιμοποιήσουν περισσότερο δημόσιο χώρο καθώς θα πρέπει να τηρούν μεγαλύτερες αποστάσεις. Ο Δήμος Καλαμάτας σύμφωνα με ανακοίνωση του έχει καλέσει τους ιδιοκτήτες να καταθέσουν τα σχέδια με την επέκταση που επιθυμούν όμως δεν λείπουν και τα μπερδέματα… Σύμφωνα με καταστηματάρχες της παραλίας, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Καλαμάτας Κώστας Αθανασόπουλος τους είπε,  να πάρουν 5 μέτρα προς την “προκυμαία”  και όταν αυτοί έστησαν τα τραπέζια τους, έφτασε το λιμενικό και τους ζήτησε να τα απομακρύνουν αλλιώς θα έπρεπε να πάνε αυτόφωρο… Από την άλλη πλευρά ο ίδιος αρνείται ότι έδωσε εντολή αλλά σε συζήτηση που είχε μαζί τους, τους τόνισε ότι αυτή θα είναι η εισήγηση του, χωρίς όμως τότε να είναι ακόμα γνωστή η ΚΥΑ από την επίσημη πολιτεία. 

Την ίδια ώρα, άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας τόσο σήμερα, όσο και τις προηγούμενες ημέρες επιβλέπουν την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, “μετρώντας” παράλληλα τις αποστάσεις και βοηθώντας του καταστηματάρχες να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, μας τόνισε ότι οι αποφάσεις της Κυβέρνησης έγιναν γνωστές το βράδυ της περασμένης Παρασκευής με την έκδοση της ΚΥΑ. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να βοηθήσει όλους τους επαγγελματίες στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχει και έχει γίνει ήδη προεργασία πάνω σ’ αυτό. Ζήτησε δε, από τους καταστηματάρχες αύριο που θα ανοίξουν τα καταστήματα τους, να ανοίξουν με τον ίδιο χώρο που είχαν πριν το κλείσιμο, και ο ίδιος δεσμεύτηκε το συντομότερο μέσα στην εβδομάδα, ότι θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τον επιπλέον χώρο που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε επιχείρηση καθώς και για το οφέλη όσων δεν μπορούν να έχουν περισσότερο χώρο ή δεν τον δικαιούνται.

Του Κώστα Γαζούλη 

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας