Κατηγορίες προς Λεβεντάκη για προσβλητική συμπεριφορά προς μηχανικούς

Κατηγορίες προς Λεβεντάκη  για προσβλητική συμπεριφορά προς μηχανικούς

Η «προσβλητική και συκοφαντική συμπεριφορά του δημάρχου Τριφυλίας εις βάρος Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας» είναι το θέμα επιστολής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.) που απεστάλη χθες, με aρ. πρωτ. 8173, προς το δήμαρχο Τριφυλίας, Γεώργιο Λεβεντάκη και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας, Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, ενώ κοινοποιείται στους επικεφαλής παρατάξεων του Δ.Σ. Τριφυλίας και την ΕΜΔΥΔΑΣ Πελοποννήσου.

Στην επιστολή, αφού αναφέρονται αναλυτικά «τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα προσβλητικής και συκοφαντικής συμπεριφοράς σας εις βάρος Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας», όπως σημειώνεται, η Πανελλήνια Ομοσπονδία σχολιάζει:

[…] Από την αρχή σχεδόν της θητείας σας, με δημόσιες δηλώσεις, δελτία Τύπου και τοποθετήσεις σε επίσημα όργανα του Δήμου, κατηγορείτε επανειλημμένα συναδέλφους μηχανικούς για ανικανότητα και απροθυμία εκτέλεσης του έργου τους, για δόλο και εξυπηρέτηση ιδιωτικών ή πολιτικών συμφερόντων, τους απειλείτε με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, ενώ υποτιμάτε συνεχώς και ολοκληρωτικά το έργο και την προσπάθειά τους.

[…] Ως Δ.Σ. της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. διαμαρτυρόμαστε έντονα για την προαναφερθείσα συστηματική υποτιμητική και προσβλητική συμπεριφορά σας απέναντι στους μηχανικούς του Δήμου, η οποία θέτει σε αμφισβήτηση την επιβεβλημένη από το νόμο προστασία των δημοσίων υπαλλήλων κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους 4/4 καθηκόντων.

[…] Κύριοι δήμαρχε, σας καλούμε να ανακαλέσετε άμεσα όλους τους χαρακτηρισμούς και τις όποιες διωκτικές ή τιμωρητικές αποφάσεις έχετε λάβει εναντίον των συναδέλφων μηχανικών υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας και να αποκατασταθεί κλίμα εμπιστοσύνης στις Υπηρεσίες του Δήμου. Κάθε άλλη εξέλιξη είναι σε βάρος του Δήμου και των πολιτών του. Σας καλούμε, επίσης, σε συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας, ώστε να συζητήσουμε τρόπους διεξόδου από την κατάσταση αυτή. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία – διευκρίνιση».