Να προχωρήσει η συντήρηση του δικτύου μονοπατιών

Να προχωρήσει η συντήρηση  του δικτύου μονοπατιών

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει τη συντήρηση του συνολικού μήκους περί τα 1.000 χιλιόμετρα δικτύου μονοπατιών στα βουνά της, ενώ εξετάζει και τη δυνατότητα προγραμματικής σύμβασης για τη δημιουργία επιπλέον 600 χιλιομέτρων.

Τα πιο πάνω συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση εργασίας που είχε προχθές με τον Γιάννη Λαγό, πρόεδρο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης  «Μαίναλον».

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, το μέχρι τώρα έργο που έχει παραχθεί εκτιμάται ως “εξόχως επιτυχημένο, ενώ την ίδια στιγμή υπηρετεί την τουριστική πολιτική της επόμενης ημέρας, στοιχείο της οποίας αποτελεί και η πεζοπορία στα βουνά της Πελοποννήσου”.

Στην ίδια συνάντηση έγινε συζήτηση σχετικά και με την επέκταση του δικτύου μονοπατιών σε άλλα βουνά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Αργολίδα, όπως και ένα μονοπάτι που διασχίζοντας την Περιφέρεια θα ξεκινά από το Κιάτο και θα φθάνει στην Πύλο.

Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να σημειώσουμε ότι ο ήχος από τα χαλίκια στις σόλες των παπουτσιών, το κελάρυσμα του νερού πίσω από τα δέντρα, οι μυρωδιές από τα βότανα στη μύτη, ο καθαρός αέρας, ο ανοιχτός ουρανός και το επιβλητικό τοπίο συνθέτουν το ολιστικό μπουκέτο οφελών που προσφέρει στον περιηγητή ο πεζοπορικός τουρισμός. Από αυτό το ολοένα ανερχόμενο τουριστικό προϊόν, όμως, δεν έχει να κερδίσει μόνο αυτός που το προσφέρει, αλλά και ο τόπος που το φιλοξενεί.

Επομένως, θα πρέπει κάποια στιγμή οι εξαγγελίες να… προχωρήσουν και παρακάτω και να… συναντήσουν το δρόμο της υλοποίησης.

Α.Π.