Νεαρός Αθηναίος ο δράστης απόπειρας απάτης με το όνομα του δημάρχου Καλαμάτας

Νεαρός Αθηναίος ο δράστης απόπειρας απάτης με το όνομα του δημάρχου Καλαμάτας

Ένας νεαρός από την Αθήνα είναι ο δράστης της απόπειρας απάτης. Χρησιμοποιώντας το όνομα του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, επιχείρησε να εξαπατήσει επιχειρηματία της πόλης και να του αποσπάσει χρήματα.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης γνωστοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε και στο νομό μας, με συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.

Απάτη με το όνομα του δημάρχου
Η απόπειρα απάτης συνέβη στις 7 Απριλίου, με τον επιχειρηματία ευτυχώς να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και να ενημερώνει την Αστυνομία, αλλά και τον ίδιο το δήμαρχο, ο οποίος μάλιστα την ημέρα εκείνη έκανε ανακοινώσεις για να ενημερώσει τυχόν υποψήφια θύματα.

Τότε, ένας άγνωστος, προσποιούμενος ότι είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, επικοινώνησε με μεγάλη εταιρεία νωπών προϊόντων στην Καλαμάτα, ενημερώνοντας ότι ο Δήμος θέλει να προμηθευτεί ποσότητα προϊόντων για να τα διαθέσει σε ευπαθείς ομάδες λόγω κορωνοϊού.

Η συμφωνία έκλεισε και ο δήθεν «δήμαρχος» έστειλε στην εταιρεία πλαστό καταθετήριο τράπεζας με το υποτιθέμενο ποσό αξίας των προϊόντων, μόνο που ήταν 4.500 ευρώ παραπάνω από αυτό που είχε συμφωνηθεί. Έτσι, επικοινώνησε εκ νέου με την εταιρεία σημειώνοντας ότι έγινε λάθος και κατατέθηκε μεγαλύτερο ποσό, ζητώντας να επιστραφεί το επιπλέον εκείνη τη στιγμή για να διορθωθεί το λάθος.

Ευτυχώς, οι υπεύθυνοι της εταιρείας κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και ενημέρωσαν Αστυνομία και δήμαρχο.

Έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας αποδείχτηκε ότι δράστης της απόπειρας απάτης είναι ένας 26χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης.

Επιχείρηση
Στο μεταξύ, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση. Κατά τη διάρκειά της έγιναν έλεγχοι σε 767 άτομα, εκ των οποίων τα 600 ήταν Έλληνες και τα 167 αλλοδαποί, καθώς και σε 556 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 103 άτομα, από τα οποία 63 ήταν Έλληνες και 40 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 48.

Βεβαιώθηκαν δε συνολικά 127 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν συνολικά 28 άτομα και αναλυτικά:

-Ένας 42χρονος για απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα, ο 42χρονος προχθές το πρωί στην Καλαμάτα παραβίασε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Όμως, έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή πριν προλάβει να αφαιρέσει κάτι. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη.

-Τρεις Έλληνες για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Επτά άτομα για ναρκωτικά. Συγκεκριμένα, ένας 36χρονος στη Βαλύρα γατί κατείχε ένα τσιγαριλίκι, ένας 25χρονος στην Καλαμάτα, διότι επίσης είχε ένα τσιγαριλίκι, ένας 25χρονος στη Μεσσήνη διότι κατείχε 4,19 γραμμ. χασίς, μια 39χρονη στο Μελιγαλά διότι είχε στην κατοχή της 0,3 γραμμ. ηρωίνης, ένας 48χρονος στο Μελιγαλά διότι είχε 8,5 ναρκωτικά δισκία, ένας 31χρονος και ένας 48χρονος στους Γαργαλιάνους διότι κατείχαν 1,6 γραμμ. ηρωίνης και 7 ναρκωτικά δισκία.

-Δέκα Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Έξι αλλοδαποί σε διάφορα μέρη της Μεσσηνίας οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη