Πάνω από 800 Μεσσήνιοι κλήθηκαν να πληρώσουν 150 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση

Πάνω από 800 Μεσσήνιοι κλήθηκαν να πληρώσουν 150 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση

Ξεπέρασαν τα 3.000 τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για άσκοπη μετακίνηση όλο το διάστημα επιβολής των απαγορεύσεων, από τις 23 Μαρτίου έως και τις 3 Μαΐου.

Ειδικότερα, πρόστιμο 150 ευρώ κλήθηκαν να πληρώσουν σε όλη την Περιφέρεια 3.058 πολίτες, ενώ από αυτά τα 814 κλήθηκαν να τα πληρώσουν Μεσσήνιοι και τα οποία βεβαιώθηκαν από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας. Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας βεβαιώθηκαν συνολικά 14 παραβάσεις. Στο έργο των ελέγχων συνέδραμε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ τους δικούς της ελέγχους πραγματοποιούσε και η Δημοτική Αστυνομία.

Τα τελευταία πρόστιμα επιβλήθηκαν την Κυριακή, τελευταία μέρα εφαρμογής των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Συνολικά
Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, όλο αυτό το διάστημα, εκτός από τα πρόστιμα σε πολίτες για άσκοπες μετακινήσεις, έγιναν και 23 συλλήψεις (οι 4 στη Μεσσηνία) καταστηματαρχών για λειτουργία των καταστημάτων τους παρά την απαγόρευση. Μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες σε μια περίπτωση συνελήφθη γυναίκα για λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού. Επίσης, συνολικά επιβλήθηκαν 10 πρόστιμα των 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας, με τα μισά (5) να βεβαιώνονται στη Μεσσηνία.

Αναλυτικά, ανά μήνα:

-Το Μάρτιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βεβαιώθηκαν 768 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση, με τις 226 να αφορούν στη Μεσσηνία. Επίσης, έγιναν 15 συλλήψεις για παράνομη λειτουργία  καταστημάτων, με τις 3 περιπτώσεις να αφορούν στη Μεσσηνία.

-Τον Απρίλιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βεβαιώθηκαν 2.212 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση, με τις 564 να αφορούν στη Μεσσηνία. Επίσης, έγιναν 7 συλλήψεις για παράνομη λειτουργία καταστημάτων, με τη μία περίπτωση να αφορά στη Μεσσηνία. Βεβαιώθηκαν ακόμα 8 παραβάσεις των 300 ευρώ για μετακίνησης εκτός περιφερειακής ενότητας, από τις οποίες οι 5 αφορούσαν στη Μεσσηνία. Σε επίπεδο Περιφέρειας από τις 8 στις 4 περιπτώσεις έγινε και αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος, ενώ  η μία αφορούσε παράβαση στη Μεσσηνία. Τέλος, το Μάρτιο στην Περιφέρεια έγιναν και 3 συλλήψεις για παράνομη λειτουργία άλλων χώρων (ξενοδοχεία, χώρος λατρείας, φροντιστήρια, κ.λπ.).

-Τέλος το Μάιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βεβαιώθηκαν 78 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση, με τις 24 να αφορούν στη Μεσσηνία. Έγινε μία σύλληψη για παράνομη λειτουργία επιχείρησης και βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας, όπου και στις δύο υπήρξε αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων.

Λιμεναρχείο Καλαμάτας
Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας όλο το διάστημα των απαγορεύσεων πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.403 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 14 πρόστιμα. Τα οκτώ αφορούσαν κολύμπι στη θάλασσα, το ένα υποβρύχιο ψάρεμα και όλα τα υπόλοιπα άσκοπη μετακίνηση, με το ένα να αφορά ναυτικό που βγήκε στην πόλη από πλοίο σε καραντίνα.

Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες αυτές μέρες επιβολής των μέτρων, την Πέμπτη σε όλη την Περιφέρεια βεβαιώθηκαν 46 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση και από αυτά, στη Μεσσηνία τρία.

Την Παρασκευή (Πρωτομαγιά) σε όλη την Περιφέρεια βεβαιώθηκαν 33 πρόστιμα και από αυτά στη Μεσσηνία 10. Το Σάββατο, στην Περιφέρεια βεβαιώθηκαν 29 παραβάσεις και από αυτές οι τέσσερις ήταν στη Μεσσηνία. Επίσης βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις κίνησης εκτός περιφερειακής ενότητας.

Τέλος, την τελευταία μέρα επιβολής των απαγορεύσεων την Κυριακή στην Περιφέρεια βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και από αυτές οι 10 ήταν στη Μεσσηνία.

Της Βίκυς Βετουλάκη