Παρέμβαση Λαζαρίδη για την τοποθέτηση των συστημάτων seatruck στην Καλαμάτα…

Παρέμβαση Λαζαρίδη για την τοποθέτηση των συστημάτων seatruck στην Καλαμάτα…

Στην τελευταία ηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη “Καλαμάτα – Τόπος Ζωής”, Γιώργος Λαζαρίδης, πρότεινε να συνεχιστούν οι εργασίες καθαριότητας και καλλωπισμού της πόλης στη μετά covid 19 εποχή, προετοιμάζοντας την επόμενη μέρα. 

Με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονταν στις προσπάθειες αισθητικές παρέμβασης στην Καλαμάτα από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, πρότεινε σε συνέχεια προηγούμενης τοποθέτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο: Να συνεχισθεί η προσπάθεια σε όλη την πόλη, τις γειτονιές και τις κοινότητες και να δοθεί έμφαση στην παραλιακή ζώνη εν όψει καλοκαιριού, άνοιγμα καταστημάτων εστίασης και χρήση παραλίας. 

Να υπάρξει καθαρισμός και διαμόρφωση των ακτών σε Ανατολική, Δυτική Παραλία, καθώς και καλλωπισμός της παραλιακής ζώνη. 

Να υπάρξει τοποθέτηση των συστημάτων seatruck (σύστημα ελεύθερης πρόσβασης στην θάλασσα για ΑμεΑ). Εδώ πρότεινε να γίνουν παρεμβάσεις στους χώρους που διαμορφώνονται δίπλα στα seatruck, όπως ξύλινες κατασκευές και τουαλέτες, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και τα πρωτόκολλα covid19.

Πρότεινε να υπάρχουν υπάλληλοι του Δήμου (υπήρχαν στον 1ο χρόνο λειτουργίας) που να φροντίζουν για τη συνεχή καθαριότητα των μηχανημάτων μεταξύ των χρηστών, όπως και τις χημικές τουαλέτες. Είναι σημαντικό και ουσιαστικό για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ, τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες και τους επισκέπτες.

Επίσης, υπογράμμισε ότι είναι στη διάθεση των υπηρεσιών του Δήμου να προσφέρει την όποια βοήθεια, ή προτάσεις, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές στα σημεία με τα seatruck, προκειμένου να είναι λειτουργικά και ασφαλή.

Α.Π.