Προφυλακιστέος ο 28χρονος Ρομά, με όρο να αποζημιώσει τους παθόντες ο 16χρονος

Προφυλακιστέος ο 28χρονος Ρομά, με  όρο να αποζημιώσει τους παθόντες ο 16χρονος

Έκλεβαν αυτοκίνητα, έκαναν κλοπές και τα έκαιγαν 

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του χθες στον ανακριτή Καλαμάτας ο 28χρονος Ρομά που συνελήφθη μαζί με ανήλικο (16χρονο) ομόφυλό του και κατηγορούνται ότι έκλεβαν αυτοκίνητα, έκαναν με αυτά κλοπές σε σπίτια σε χωριά της Μεσσηνίας και μετά τα έκαιγαν.

Από την άλλη πλευρά, για το 16χρονο αποφασίσθηκε να αφεθεί ελεύθερος καθώς είναι ανήλικος, όμως ορίσθηκε μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να αποζημιώσει τους παθόντες.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, ενώ σε αυτή περιλαμβάνεται ένας ακόμη Ρομά, 27 ετών.

Ο 28χρονος Ρομά κι ο 16χρονος συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας στον καταυλισμό «Παναγάκια» στο Ασπρόχωμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ.

Στις 27 Μαρτίου και στις 2 Μαΐου αφαίρεσαν δύο αυτοκίνητα και χρησιμοποιώντας τα διέπραξαν, σε χωριά των Δήμων Οιχαλίας, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος και Γαργαλιάνων, συνολικά οκτώ κλοπές σε καταστήματα, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, λίρες Αγγλίας, δολάρια Αμερικής, κινητό τηλέφωνο και καπνικά προϊόντα, και τέσσερις απόπειρες σε καταστήματα.

Β.Β.