Σημαία… επανάστασης για το φυσικό αέριο ανεμίζει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σημαία… επανάστασης για το φυσικό αέριο ανεμίζει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την ακύρωση της απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την εξαίρεση της Πελοποννήσου από τη διασύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου θα ζητήσει με προσφυγή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώθηκαν τα εξής: “Κατά της απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με την οποία εξαιρείται από το 5ετές πρόγραμμα (2020 – 2024) ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) προσέφυγε σήμερα Τρίτη (σ.σ. προχθές) η Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Σχετική εντολή έδωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μετά την πιο πάνω δυσοίωνη εξέλιξη. 

Σημειώνεται ότι αναλόγως έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί και η διοίκηση της ΔΕΔΑ, με την οποία ο περιφερειάρχης είχε τηλεφωνική συνεργασία.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο Π. Νίκας -στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την περασμένη Δευτέρα για το συγκεκριμένο θέμα- ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιλέγει τη ΔΕΔΑ για την επέκταση των οικιακών δικτύων φυσικού αερίου στην περιοχή της. “Επιλέγουμε να πάμε με τη ΔΕΔΑ γιατί αυτό εξυπηρετεί το συμφέρον της Περιφέρειάς μας. Επιλέγουμε τη δημόσια επιχείρηση, γιατί το φυσικό αέριο έχει και την κοινωνική του διάσταση, όπως το νερό και ο ηλεκτρισμός και συνδέεται με την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα ζωής” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης καθιστώντας απολύτως σαφές ότι “τα 20.000.000 ευρώ που έχει δεσμεύσει η Περιφέρεια για την επέκταση του δικτύου προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη ΔΕΔΑ”.