Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας το φυσικό αέριο

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου της Δευτέρας το φυσικό αέριο

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη το πρωί της Δευτέρας, 1η Ιουνίου, ενώ από τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν είναι οι εξελίξεις με το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με τη διαδικασία ελέγχου και επερώτηση της περιφερειακής συμβούλου Ντίνας Νικολάκου για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με την πανδημία COVID-19, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση επερώτησης του περιφερειακού σύμβουλου Νίκου Γόντικα με θέμα «Προβλήματα άρδευσης στην Τριφυλία».

Φυσικό αέριο

Στα πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα ως πέμπτο έχει τεθεί από τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Πετράκο η ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις όσον αφορά στην απένταξη της Πελοποννήσου από τη σύνδεση με το φυσικό αέριο.

Άλλα δύο θέματα που θα συζητηθούν στην αρχή της συνεδρίασης είναι:

-Έγκριση πρότασης με τίτλο «Ενίσχυση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για εργαζομένους επιχειρήσεων σε δυναμικούς ή υπό αναδιάρθρωση κλάδους της Περιφέρειας Πελοποννήσου», που χρηματοδοτείται από πόρους του Ε.Π. “Πελοπόννησος 2014 – 2020”

-Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 18/27-01-2020 (ΑΔΑ: 6ΞΗ77Λ1-ΗΓΧ) Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (Πρακτικό 2) με την ένταξη Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων (e-Learning/Webinars) εφαρμογής υγειονομικών πρωτοκόλλων σε εστίαση, ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, κατασκηνώσεις και μεταφορές προσώπων με τουριστικά λεωφορεία στο  εγκεκριμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Πελοποννήσου 2020 “Προορισμός: Πελοπόννησος – 12μήνες».

Θέματα Μεσσηνίας

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, τα θέματα που  έχουν τεθεί προς συζήτηση είναι:

-Έγκριση τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, ως προς την αντικατάσταση των μελών της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης (άρθρο 10.1) μετά την αλλαγή σύνθεσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

-Έγκριση της οριστική μελέτης ισόπεδων κόμβων στο πλαίσιο της μελέτης «Τροποποίηση υφιστάμενης εθνικής οδού υπ’ αρ. 9 Πάτρα – Πύργος – Κυπαρισσία – Πύλος – Μεθώνη, παρά τα όρια της περιοχής Π.Ο.Τ.Α. Πύλου Μεσσηνίας».

Της Βίκυς Βετουλάκη