Στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας ο Λεβεντάκης

Στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας ο Λεβεντάκης

Τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, ταξίαρχο Ηλία Αξιοτόπουλο, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αντώνη Βλάχο, θέτοντάς του θέματα για την αστυνόμευση της περιοχής του Δήμου Τριφυλίας.

Σε δημοσίευση στο λογαριασμό του συνδυασμού του κ. Λεβεντάκη στο facebook, λίγα λεπτά πριν από τις 10.00 το βράδυ της Τετάρτης, αναφέρεται σχετικά: «Συνάντηση πραγματοποίησα χθες στην Καλαμάτα και στο γραφείο του, με το διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξίαρχο κ. Ηλία Αξιοτόπουλο. Κατά τη διάρκεια αυτής συζητήσαμε για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του και αφορούν στην αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τριφυλίας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε, από πλευράς μου, στην πόλη των Φιλιατρών, που στερείται πλέον αστυνομικού τμήματος και εξέθεσα στον κ. Αξιοτόπουλο τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι, σε καθημερινή σχεδόν βάση, λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς, κυρίως των αλλοδαπών, πολλοί εκ των οποίων δε διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Ο κ. Αξιοτόπουλος με διαβεβαίωσε πως θα είναι δίπλα στους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας και ήδη σήμερα (σ.σ. προχθές) πραγματοποιήθηκε, στα Φιλιατρά, στοχευμένος έλεγχος για τον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα μας. Στις βασικές προτεραιότητές μου ανήκει η καλή συνεργασία μεταξύ της νέας Δημοτικής Αρχής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μας, κάτι που τόνισα, άλλωστε, στον κ. Αξιοτόπουλο. Κάθε συνάντηση μαζί του αποτελεί για μένα ιδιαίτερη και ξεχωριστή τιμή και μέσα από αυτήν βγαίνει πάντα κάτι καλό για τον τόπο μας. Θέλω να τον ευχαριστήσω, από καρδιάς, γι’ αυτή μας τη συνάντηση και για το δύσκολο έργο που επιτελεί, γιατί είναι σημαντικό για όλους μας, σε δύσκολους καιρούς, σαν αυτούς που διανύουμε, να νιώθουμε περισσότερο ασφαλείς».

Δεν αναφέρεται στη δημοσίευση, ωστόσο, αν τέθηκε υπόψη στον κ. Αξιοτόπουλο από τον κ. Λεβεντάκη, αν βεβαίως το γνωρίζει κι ο ίδιος, το γεγονός ότι οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. δεν επισκέπτονται στα δρομολόγιά τους τουλάχιστον 8 Κοινότητες της ορεινής Δημοτικής Ενότητας Τριπύλης, με τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή να αναρωτιούνται εάν θεωρούνται πολίτες β’ κατηγορίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου