Το Δασαρχείο προειδοποιεί τους μελισσοκόμους για τις κυψέλες κοντά σε δρόμους

Το Δασαρχείο προειδοποιεί τους  μελισσοκόμους για τις κυψέλες κοντά σε δρόμους

Αυστηρή σύσταση στους μελισσοκόμους να τηρούν όσα προβλέπονται για την εγκατάσταση των κυψελών τους σε δάση και δασικές περιοχές απευθύνει το Δασαρχείο Καλαμάτας, προειδοποιώντας ότι όσοι δε συμμορφωθούν θα υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπονται.

Καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο μελίσσια να βρίσκονται κοντά σε οδικούς άξονες, ερωτώμενος ο δασάρχης Καλαμάτας Σπύρος Κατσίποδας, διευκρίνισε ότι επιτρέπεται η εγκατάσταση των κυψελών στα δάση, αλλά με την τήρηση μέτρων.

Διευκρίνισε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η τοποθέτηση των κυψελών πρέπει να γίνεται 25 μέτρα μακριά από δρόμους. Σε διαφορετική περίπτωση και σε κοντινότερη απόσταση με δρόμους, οι μελισσοκόμοι πρέπει να τοποθετούν περίφραξη με πανί, ύψους τουλάχιστον 2 μέτρων.

«Παρατηρείται πολλές φορές να έχουν τοποθετηθεί κυψέλες πάνω στο δρόμο. Τονίζουμε ότι δε θα δείξουμε καμία ανοχή και ειδοποιούμε από τώρα.  Όσοι έχουν τοποθετήσει ή έχουν σκοπό να τοποθετήσουν κοντά σε δρόμο, να τις μεταφέρουν άμεσα γιατί θα τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις και θα υποβληθούν μηνύσεις για κατάληψη δασικής έκτασης, παρακώλυση συγκοινωνιών και κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος», τόνισε ο κ. Κατσίποδας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι εντός αστικής περιοχής η τοποθέτηση κυψελών επιτρέπεται σε απόσταση 35 μέτρων από την τελευταία κατοικία.

Β.Β.