Φιλιατρά: Αλλοδαπός επιχείρησε να αρπάξει 3χρονο κοριτσάκι (βίντεο)

Φιλιατρά: Αλλοδαπός επιχείρησε να αρπάξει 3χρονο κοριτσάκι (βίντεο)

Αναστάτωση στην πόλη, αυστηρή δήλωση Γιώργου Λεβεντάκη στο Α.Τ. Τριφυλίας

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Φιλιατρών από συμβάν που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης όταν αλλοδαπός φέρεται να αποπειράθηκε να αρπάξει ανήλικο κορίτσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι, 3 ετών, έπαιζε αμέριμνο και η μητέρα του ήταν αυτή που αντιλήφθηκε πως αλλοδαπός το είχε πλησιάσει κι επιχείρησε να το αρπάξει και αστραπιαία επενέβη.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Τριφυλίας, ενώ ενημερώθηκε ο δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης.

Οι γονείς με το κοριτσάκι μετέβησαν στο Α.Τ. Τριφυλίας όπου υπέβαλλαν μήνυση για αρπαγή ανηλίκου στον αλλοδαπό ο οποίος προσήχθη και κρατείται στο Α.Τ.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 29χρονο από το Σουδάν ο οποίος διαθέτει έγγραφα νόμιμης παραμονής στο χώρα.
Ο ίδιος αρνείται ότι αποπειράθηκε να αρπάξει το ανήλικο κορίτσι.

Στο Α.Τ. Τριφυλίας ο δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης δήλωσε:
«Ενημερωθήκατε κι εσείς για το περιστατικό, όπως κι εγώ. Βρισκόμαστε στο Α.Τ. Βέβαια η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και ευτυχώς. Ένα κοριτσάκι, το οποίο βρίσκεται εδώ με τους γονείς του, προσπάθησε ο εν λόγω “κύριος” να το πάρει, δεν ξέρω με ποιο σκοπό κτλ. Τραβούσε το παιδί απ’ το χέρι, το πήρανε χαμπάρι η μητέρα του πιο πέρα και κάποιοι συγχωριανοί μας. Πήραν το παιδάκι. Είναι τρομαγμένο. Οι γονείς είναι ανάστατοι.

Είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει μέσα σ’ αυτό το μήνα. Το ένα συνέβη στο Καλό Νερό, το άλλο τώρα στα Φιλιατρά.

Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Πρέπει να πάρουμε μέτρα. Κι εμείς σαν δημοτική Αρχή και θα το δούμε άμεσα, αλλά και το κράτος πρέπει να συμπαρασταθεί και να δείξει στο πρόβλημα στο οποίο έχουμε, ειδικά στα Φιλιατρά, έχουμε πέντε χιλιάδες αλλοδαπούς από διάφορες χώρες.

Συμφωνώ ότι είμαστε αγροτική περιοχή, συμφωνώ ότι χρειαζόμαστε εργατικά χέρια αλλά διαφωνώ ότι αυτοί που χρησιμοποιούν τα εργατικά χέρια θα πρέπει να μπει κάποια σειρά και να δηλώνονται ποιοι έχουν, πόσους έχουν, να καταγράφονται και να μπει μια σειρά.

Δε θα φύγουμε εμείς από τον τόπο μας για να μείνουν αυτοί εδώ. Ούτε να κινδυνεύουνε τα παιδιά μας. Και κάτι άλλο.

Κάποιοι συμπατριώτες, με πολύ ευαισθησία, νοικιάζουνε σπίτια σε 45, 20, 30, 50 άτομα σε δύο δωμάτια.
Αν αυτό τους τιμά και νομίζουν ότι είναι καλό για τον τόπο και γενικότερα ότι θα μπορεί μ’ αυτό τον τρόπο να υπάρξει ανάπτυξη, να έχουμε τουριστική εν πάση περιπτώσει κίνηση, να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε ξένο κόσμο, όπως ενδιαφερόμαστε, για επενδύσεις κτλ, μεμονωμένα βέβαια, μεμονωμένα επαναλαμβάνω, θα πρέπει όλα αυτά τα πράγματα και υπόσχομαι ότι μες στην εβδομάδα θα το φέρω στο συμβούλιο, θα κάνω ιδιωτική σεκιούριτι στο δήμο όπως το είχα υποσχεθεί, θα βρω τρόπο, θα μιλήσω και με τον υπουργό και με την Πολιτική Προστασία να δω που θα απευθυνθώ και παράλληλα θα ελεγχθούν όλοι όσοι έχουν παραχωρήσει σπίτια, με ποιο τρόπο και παίρνουν αμοιβές κι έχουν μέσα 20, 30, 40 άτομα. Δεν έχω τίποτα μ’ αυτούς. Θα πρέπει όμως να εγκλιματιστούν μαζί μας, να πλυθούν, να βγουν έξω στην πλατεία και να κάτσουμε να πιούμε και παρέα καφέ.

Δεν είναι δυνατόν να παίρνει ο άλλος 20 εργάτες και τ’ απόγευμα να τους αφήνει στην παραλία και να πέφτουνε με τα ρούχα μέσα. Και δίπλα να είσαστε εσείς, η γυναίκα μου, η γυναίκα σας, η αδελφή σας, το παιδί σας και να βλέπουν αυτό το θέμα ή να πετάνε όλα τα ρούχα.

Λοιπόν, δε θα μας διώξουν απ’ τον τόπο μας. Εμείς θα τους ξαναδιώξουμε αν χρειαστεί.

Δεν έχω, επαναλαμβάνω, μαζί τους τίποτα. Κι εμείς φύγαμε μετανάστες, οι Έλληνες αλλά πήγαμε, δουλέψαμε, συμπεριφερθήκαμε ανθρώπινα, κύριοι, και πολλοί έχουν διαπρέπει κι έχουν κάνει διάφορα πράγματα και περιουσίες κτλ στο εξωτερικό.

Θα πρέπει κι αυτοί λοιπόν ν’ ανταποκριθούν εδώ που ήρθανε και τους προσφέρουμε την εργασία. Αλλά δε φταίνε, επαναλαμβάνω, μόνο αυτοί.

Φταίνε και κάποιοι, κάποιοι, δικοί μας οι οποίοι δεν παίρνουν τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουν.
Κι αυτό δε θα το επιτρέψω να συνεχιστεί».

Του Ηλία Γιαννόπουλου