Στο Διβάρι εντοπίστηκε το δίχρονο αγόρι για το οποίο είχε δηλωθεί αρπαγή από τον πατέρα του

Στο Διβάρι εντοπίστηκε το δίχρονο αγόρι  για το οποίο είχε δηλωθεί αρπαγή από τον πατέρα του

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για το δίχρονο Γιώργο, ο οποίος είχε δηλωθεί ως γονική αρπαγή από τον πατέρα του, καθώς το μεσημέρι της Τρίτης αστυνομικοί εντόπισαν πατέρα και γιο στην παραλία του Διβαριού στην Πύλο.

Ο 40χρονος πατέρας συνελήφθη με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί την Παρασκευή. Το παιδί είναι καλά στην υγεία του και παραδόθηκε στη μητέρα του.

Η εξαφάνιση του παιδιού δηλώθηκε στις 26 Αυγούστου από την Αθήνα και στις 5 Οκτωβρίου με εισαγγελική εντολή εκδόθηκε από το «Χαμόγελο του Παιδιού» Amber Alert για γονική αρπαγή του δύο ετών αγοριού.

Καθώς ο πατέρας είχε καταγωγή από χωριό της Πυλίας, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τους αστυνομικούς στη Μεσσηνία, ενώ έγινε έρευνα στο σπίτι του και αναζητήσεις για το αυτοκίνητό του.

Τελικά, το μεσημέρι της Τρίτης αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο στο Διβάρι και τον πατέρα με το γιο να κάνουν βόλτα στην παραλία.  

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού», αναφερόταν ότι στις 26/8/2023 ο πατέρας του αγοριού προέβη σε αρπαγή του, στην περιοχή της Αθήνας, χωρίς να υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση και έκτοτε αγνοούνται. Επίσης, αναφερόταν ότι κατόπιν εισαγγελικής εντολής το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert Hellas, καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι πιθανόν η ζωή του παιδιού βρίσκεται σε κίνδυνο.

Πάντως, ο 40χρονος πατέρας είχε αναρτήσει απάντησή του στη σελίδα του «Χαμόγελου του Παιδιού», όπου εξηγούσε τους λόγους που οδηγήθηκε στην πράξη του και τονίζοντας ότι είχε ζητήσει βοήθεια, αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε.

Β.Β.