Έντονη διαμαρτυρία δημάρχου Πύλου-Νέστορος για την κινητικότητα των υπαλλήλων

Έντονη διαμαρτυρία δημάρχου Πύλου-Νέστορος για  την κινητικότητα των υπαλλήλων

Την έντονη διαμαρτυρία του για την κινητικότητα των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν από την προκήρυξη 3Κ/2018 εξέφρασε με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας.

Ειδικότερα, στην επιστολή του τονίζει το μείζον πρόβλημα που δημιουργεί η δυνατότητα κινητικότητας ή, σε κάποιες περιπτώσεις, η απόσπαση υπαλλήλων που προσλήφθηκαν στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, στο πλαίσιο της προκήρυξης 3Κ/2018, σχετικά με τις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Αποτέλεσμα της κινητικότητας των υπαλλήλων είναι η πλήρης αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και η μη ανταπόκριση των ως άνω υπηρεσιών στο έργο τους, το οποίο αφορά στην καθημερινότητα των δημοτών.

«Όπως αντιλαμβάνεστε, παρότι με την Προκήρυξη 3Κ/2018 καλύφθηκαν οι υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις των ΟΕΥ του Δήμου μας, με το ανωτέρω ισχύον καθεστώς της κινητικότητας συνεπάγεται η δέσμευση των οργανικών θέσεων του ΟΕΥ, ενώ οι αντίστοιχες υπηρεσίες δε δύναται να εξυπηρετούν τους δημότες», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Συνάμα με τις υφιστάμενες εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19, προτείνει την άμεση αναθεώρηση των ισχυουσών διατάξεων περί κινητικότητας, ενώ με αντίστοιχη επιστολή ζητά την υποστήριξη των άλλων πέντε δημάρχων του Νομού Μεσσηνίας στο εν λόγω αίτημα.