ΓΕΛ Κυπαρισσίας: Μέτρα προστασίας και αισιοδοξία για τις εξετάσεις

ΓΕΛ Κυπαρισσίας: Μέτρα προστασίας και αισιοδοξία για τις εξετάσεις

Με τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας αλλά και αισιοδοξία έγινε χθες το πρωί η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο εξεταστικό κέντρο του ΓΕΛ Κυπαρισσίας, με τις υποψήφιες και τους υποψηφίους να χαρακτηρίζουν ως «βατό» το θέμα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Όπως, δε, έλεγαν το άγχος τους για τις εξετάσεις, μετά την πρώτη μέρα, φεύγει!

Με το πέρας της χθεσινής εξέτασης, έξω από το Λύκειο μιλήσαμε με μαθήτριες και μαθητές για το πρώτο μάθημα, ενώ αναφέρθηκαν και στο αν, πώς και πόσο η πανδημία και το κλείσιμο των σχολείων επηρέασαν.

Μηνύματα

Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με σκέψεις και ευχές στις μαθήτριες και τους μαθητές, αναφέρθηκαν σε δημοσιεύσεις τους στο facebook ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτης Τσίγγανος, ενώ μήνυμα προς τους μαθητές εξέδωσε και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία», Δημήτρης Δριμής.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεοδώρα Μαντζούνη: «Μόλις τελειώσαμε με τη Νεοελληνική Γλώσσα. Για το θέμα, άλλο περιμέναμε κι άλλο έπεσε. Ήταν σχετικά εύκολο. Θεωρώ ότι στόχευσαν στην κριτική μας σκέψη κι όχι σε κάτι πιο γενικό. Θεωρώ τα πήγαμε καλά. Αφορούσε στη σπουδαιότητα της ανάγνωσης λογοτεχνικών βιβλίων και της γραφής, το τι επιφέρει η γραφή στη ζωή μας και διάφορες απόψεις πάνω σ’ αυτό. Το θέμα ουσιαστικά ήταν μια προσωπική μας εμπειρία.

Η πανδημία μάς ωφέλησε, γιατί δεν είχαμε ότι οι άλλοι βγαίνουν κι εμείς είμαστε σπίτι, οπότε διαβάζαμε, όποιος διάβασε, διάβασε κι έγραψε».

Ευτυχία Μητροπούλου: «Πρώτη μέρα ήμουν λίγο αγχωμένη. Τα θέματα ήταν βατά, θεωρώ. Ελπίζω για το καλύτερο τώρα. Θα δούμε στ’ αποτελέσματα. Δε με δυσκόλεψε κάτι ιδιαίτερα, έχουμε κάνει και δυσκολότερα. Αυτό ήταν καλό, μπορώ να πω.

Εμένα δε με επηρέασε η πανδημία αλλά ξέρω ότι αρκετά παιδιά τα επηρέασε. Θέλω να περάσω Κοινωνιολογία στο Πάντειο, αυτός είναι ο πρώτος μου στόχος. Θα δούμε».

Σπύρος Μπίτσικας: «Θεωρώ ότι τα θέματα ήταν αρκετά βατά. Εύχομαι ό,τι καλύτερο. Άγχος δε χρειάζεται κανένας, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.

Λόγω της πανδημίας ο ψυχολογικός τομέας για εμένα ήταν αθέμιτος παράγοντας. Στην αίθουσα τηρήθηκαν όλα τα μέτρα. Το κράτος έχει μεριμνήσει για οτιδήποτε, και το σχολείο μας βέβαια με το διευθυντή μας είχαν πάρει τα κατάλληλα μέτρα…».

Ερμής Νταϊφώτης: «Πρώτη μέρα  καλά πήγε, δεν είδα κανέναν αγχωμένο ιδιαίτερα, δύο παιδιά το πολύ. Καλά τα πήγαμε πιστεύω. Το θέμα βατό ήταν, εύκολο πιστεύω, σε σχέση μ’ άλλες χρονιές και κατανοητό για τους περισσότερους».

Εύη Λαμπροπούλου: «Το θέμα θεωρώ ότι ήταν αρκετά εύκολο. Όποιος είχε κάνει καλή προετοιμασία μπορούσε να γράψει. Οι δύο μήνες, βέβαια, μας επηρέασαν πάρα πολύ, γιατί δεν είχαμε επαφή με τους φίλους μας, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Ήμασταν στο σπίτι κι απλά διαβάζαμε. Ήταν πολύ ψυχοφθόρο αυτό, αλλά, τελικά, πιστεύουμε απέδωσαν καρπούς οι κόποι μας και θα δούμε τώρα τα αποτελέσματα».

Του Ηλία Γιαννόπουλου