Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης  για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

Με μοναδικό θέμα συζήτησης την «Ενημέρωση επί του προγράμματος “Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Ταϋγέτου”» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, η 3/2020 συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την Τρίτη 23 Ιουνίου και ώρα 20.00, οπότε θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση περιοχών του Ταϋγέτου που ανήκουν στους Δήμους Καλαμάτας και Σπάρτης, ενώ θα διατεθεί -από το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ, καθώς και από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα- συνολική πίστωση 25.000.000 ευρώ, από τα οποία τα 20 θα προορίζονται για έργα δημόσιου χαρακτήρα και τα υπόλοιπα 5 στην ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στις πιο πάνω περιοχές.

Φορέας στρατηγικής της ΟΧΕ θα είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ το συντονισμό θα αναλάβει τεχνικός σύμβουλος.