Επιστολή-απάντηση αναγνώστριας στην πρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και το «Θάρρος»

Επιστολή-απάντηση αναγνώστριας στην πρόεδρο  του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και το «Θάρρος»

Με επιστολή στο «Θ» αναγνώστρια της εφημερίδας μας που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της διεύθυνσης) αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Στο άρθρο της εφημερίδας σας με τίτλο “Στους λασπολόγους απαντά η πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας (ΦΟΚ), Κατερίνα Πεζώνη”, αναρτημένο στις 22/6/2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.tharrosnews.gr/2020/06/Στους-λασπολόγους-απαντά-η-πρόεδρος-τ/

παραθέτετε μεν αυτούσια μια επιστολή- απολογία της Κατερίνας Πεζώνη, αλλά παράλληλα δείχνετε ότι συμφωνείτε μαζί της, αφού χαρακτηρίζετε το έργο του ΦΟΚ ως “τιτάνιο” και “ανιδιοτελές”.

Για την αποφυγή διασποράς ψεμάτων θα ήθελα να σας ενημερώσω πως η συγκεκριμένη επιστολή βρίθει ανακριβειών ή αλλιώς ψευδών αναφορών.

Συγκεκριμένα, σας προωθώ ένα επίσημο έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας (μετά από έλεγχο του χώρου του ΦΟΚ έξω από το Μεσσήνη το Φεβρουάριο του 2018, από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης και τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου). Το έγγραφο αυτό με βεβαιώνει πως διεξήχθη ο έλεγχος, βεβαιώθηκαν παραβάσεις (ενώ αναμφίβολα θα επιβλήθηκαν και τα σχετικά διοικητικά πρόστιμα), και τέλος ανοίχτηκε δικογραφία που προωθήθηκε στον κ. εισαγγελέα Καλαμάτας. Για τις συγκεκριμένες ποινικές διώξεις κατά της προέδρου του ΦΟΚ και των συνεργατών της υπήρχε τακτική δικάσιμος (ήδη αναβληθείσα στο παρελθόν) στις 15/6/2020, η οποία ανεβλήθη εκ νέου λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων εξ αιτίας της πανδημίας.

Όσον αφορά τις εκατοντάδες αγγελίες πώλησης των «σωσμένων αδεσπότων» στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη από το ΦΟΚ , καθώς και πολλές νέες αγγελίες επαναδιακίνησης πολλών απ’αυτών των ζώων από τη νέα τους πατρίδα, δύναμαι εφόσον επιθυμείτε να σας τις προσκομίσω εάν θέλετε να κάνετε μια σχετική δημοσίευση. Αποτελούν βέβαια προανακριτικό υλικό που εξετάζεται από τις εισαγγελικές αρχές».