Ευκλής Καλαμάτας: Περπάτησαν στα καλντερίμια της Μάνης

Ευκλής Καλαμάτας: Περπάτησαν στα καλντερίμια της Μάνης

Οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» εξόρμησαν την Κυριακή 21 Ιουνίου στα πετρόκτιστα καλντερίμια της Μάνης.

Με οδηγό το μόνιμο κάτοικο και μέλος του συλλόγου, Σταύρο Ασημάκο, οι εξήντα δύο λάτρεις της φύσης ξεκίνησαν από την Καρδαμύλη, ανηφόρισαν στο Πετροβούνι, απόλαυσαν τη δροσιά στο Λοσνί, θαύμασαν το όμορφο χωριό Προάστιο και κατηφόρισαν, τέλος, μέχρι την παραλία του Φονέα για το θαλασσινό τους μπάνιο, αφού εξερεύνησαν την σπηλιά Βατσινίδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, σε αυτήν την εξόρμηση ευχάριστη νότα ήταν οι οκτώ μικροί περιηγητές, ηλικίας από 6 έως 14 ετών, που χάρηκαν μαζί με τους γονείς τους όλη τη διαδρομή των 6.800 μέτρων και υποσχέθηκαν ότι θα ξανασυμμετάσχουν στην επόμενη εξόρμηση.

Στο μεταξύ, το Σάββατο 27 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ. ο δραστήριος καλαματιανός σύλλογος προσκαλεί όλους στην εκδήλωση δωρεάν ανταλλαγής βιβλίων με τίτλο «Βιβλία που ζητούν, να αγαπηθούν πάλι από την αρχή!», στον εξωτερικό χώρο των  γραφείων του, τέρμα Αριστομένους 56, αρχή Πάρκου ΟΣΕ.