Η Φωτεινή Πιπιλή ζητά διάσωση του πέτρινου γεφυριού στη Νέδα

Η Φωτεινή Πιπιλή ζητά διάσωση του πέτρινου γεφυριού στη Νέδα

Ερώτηση στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε η βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ., Φωτεινή Πιπιλή, απευθύνοντας έκκληση για τη διάσωση του παραδοσιακού πέτρινου μονότοξου γεφυριού, κατασκευής του 19ου αιώνα, που στέκει ακόμα πάνω από το περίφημο φαράγγι της Νέδας.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει η βουλευτής: «Το να αναφέρεις σε αρχαιολόγο τη σπουδαιότητα της μυθικής παρουσίας της Νέδας ίσως είναι υπερβολή από την πλευρά μου, αλλά καταδεικνύει την αγωνία μου και την προσπάθειά μου για να παρέμβει άμεσα, με την αυστηρότητα που απαιτείται, το υπουργείο Πολιτισμού, όχι μόνον για να το συντηρήσει μέσω της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων, αλλά και για να απαλλάξει το πέτρινο γεφύρι από τους επιπόλαιους και ανάγωγους “τζιπάτους” τουρίστες ή ντόπιους αγρότες, που εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν ως οδική πάροδο!

Λόγω της διαχρονικής δημοσιογραφικής και συγγραφικής μου δραστηριότητας για τον υδάτινο πλούτο της χώρας, έχω δημοσίως πολλαπλώς επισημάνει τον κίνδυνο κατάρρευσης του ιστορικού γεφυριού, εξαιτίας της χρήσης του από μηχανοκίνητα. Κάνω ύστατη έκκληση σε σας».