Ισχυρός και ενωμένος και στην Γ’ Εθνική ο Πάμισος, ανέδειξε νέο 15μελές διοικητικό συμβούλιο

Ισχυρός και ενωμένος και στην Γ’ Εθνική ο Πάμισος, ανέδειξε νέο 15μελές διοικητικό συμβούλιο

Συνήθως οι Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών ποδοσφαιρικών ομάδων πηγαίνουν από αναβολή σε αναβολή και η ανάδειξη νέας διοίκησης αποτελεί μια επίπονη και μακρά διαδικασία, με τη λύση να δίνεται τελικά προχωρημένο καλοκαίρι υπό την πίεση της ανάγκης.

Ο Πάμισος Μεσσήνης έχει ζήσει πολλές φορές το ίδιο σκηνικό, όχι όμως φέτος. Το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιουνίου, στη δεύτερη μόλις πρόσκληση των μελών, στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης οι «πράσινοι» ανέδειξαν νέα πολυμελή και ισχυρή διοίκηση, με την παραμονή των περισσότερων παλιών συμβούλων και νέους που προσθέτουν ειδικό βάρος. Τη διαφορά δεν έκανε μόνο η άνοδος της ιστορικής ομάδας στην Γ’ Εθνική κατηγορία και ούτε εξαργυρώθηκε μόνο η χαρά από την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή -άλλωστε και τα δύο συνεπάγονται περισσότερες ανάγκες και ευθύνες. Όπως το έθεσε λακωνικά η υπερδραστήρια υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Αγγελική Μαντά, «τα έργα μιλάνε από μόνα τους» ή όπως το προσδιόρισε περισσότερο ο αντιπρόεδρος Γιώργος Ντούλης η πρωτόγνωρη ανταπόκριση του κόσμου είναι προϊόν του σωστού τρόπου λειτουργίας του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα, του «νοικοκυρέματος» και κινήσεων όπως η δημιουργία και λειτουργία ενός πρότυπου σάιτ για την προβολή της ομάδας -στοιχεία άλλωστε που έφεραν και το αγωνιστικό αποτέλεσμα.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Παμίσου θα συγκροτηθεί πιθανότατα σήμερα σε Σώμα, με επικρατέστερο να συνεχίσει στην προεδρία τον Γιώργο Βλαχάκη, ενώ στο πλευρό του θα βρίσκονται οι Γιώργος Ντούλης, Γιώργος Πετρόπουλος, Περικλής Τσικρικός, Παναγιώτης Φιλόπουλος, Απόστολος Λαμπρόπουλος, Γιάννης Πλατάρος, Αθανάσιος Θεοδωρακόπουλος, Άρης Καπερώνης, Αγγελική Μαντά, Άννυ Καλοφωλιά, Παναγιώτης Τσέρτος και οι Παναγιώτης Γιαννίτσας, Μιλτιάδης Ρούτσης, Ηρακλής Τσίκινης.

Επίσης, την ομάδα μπάσκετ του Παμίσου Μεσσήνης, που επίσης ανέβηκε κατηγορία (από την Α2 στην Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) θα «τρέξουν» διοικητικά οι Πέτρος Φαρμάκης, Γιώργος Ρούτσης, Κώστας Αναστασόπουλος.

Η χθεσινή διαδικασία πραγματοποιήθηκε παρουσία του δικηγόρου κ. Αθανασόπουλου, όπως απαιτείται από τον νέο κανονισμό περί λειτουργίας των αθλητικών συλλόγων. Στο ίδιο πλαίσιο, αλλά και ως εσωτερική ανάγκη εκσυγχρονισμού του συλλόγου, πραγματοποιήθηκε η τροποποίηση του καταστατικού του Παμίσου, με τον έφορο Γιώργο Πετρόπουλο να παρουσιάζει τις κυριότερες αλλαγές, οι οποίες και εγκρίθηκαν ομόφωνα. Μεταξύ άλλων δόθηκε επίσημος χαρακτήρας στην απλοποιημένη μορφή του ονόματος Πάμισος Μεσσήνης (και χωρίς τα αρχικά Γυμναστικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος), ενώ συμπεριλήφθηκε και η αγγλική εκδοχή, διευκολύνθηκε η διαδικασία εγγραφής μελών και με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς να χρειάζεται η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης με την δικαιοδοσία να περνάει στο ΔΣ, που επίσης έχει το δικαίωμα εκκαθάρισης μελών και την επιλογή εκπροσώπησης στην ΕΠΟ και αλλού. Το διοικητικό συμβούλιο μπορεί να έχει από 5 έως 15 μέλη και η θητεία του γίνεται διετής, προβλέφθηκαν θέσεις ειδικού γραμματέα και υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων-γραφείου Τύπου.

Οι εργασίες της ΓΣ του Παμίσου είχαν αρχίσει λίγο νωρίτερα υπό τον συντονισμό του Αποστόλη Κοσμά, ο οποίος καλωσόρισε όσους ανταποκρίθηκαν στον κάλεσμα, σχολιάζοντας αρνητικά την απουσία εκπροσώπου της δημοτικής Αρχής. Αντί αυτού ο υπεύθυνος ακαδημιών και επικοινωνίας του «νησιώτικου» συλλόγου, Γιώργος Καπερώνης, διάβασε το μήνυμα που απέστειλε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Χαράλαμπος Μακρής, με συγχαρητήρια για τον τίτλο-άνοδο και ευχές για καλή επιτυχία, αλλά και την διαβεβαίωσης στήριξης του Δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου και εν γένει του Δήμου προς τον Πάμισο.

Το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ήταν η παρουσίαση του σχεδιασμού για τη νέα αγωνιστική περίοδο, την οποία έκανε ο κ. Καπερώνης, τονίζοντας ότι θα ακολουθηθεί η επιτυχημένη «συνταγή» της περασμένης σαιζόν. «Ο σύλλογος αν και ερασιτεχνικός λειτούργησε, όσο μπορούσαμε, σε επαγγελματικά πλαίσια. Με τη βοήθεια του κόσμου πάλι θεωρώ ότι θα πάμε πολύ καλύτερα φέτος, παρά τις αυξημένες ανάγκες και βέβαια στηριχθήκαμε και θα στηριχθούμε στις ακαδημίες. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι πολύ χαμηλός και αυτά τα παιδιά ήταν και δούλευαν στον σύλλογο ήδη μια δεκαετία πριν περάσουν στην πρώτη ομάδα. Θα αποδείξουν ότι είναι άξια να παίζουν και στην Γ’ Εθνική, όπου θέλουμε να μείνουμε και έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα μείνουμε.

Θα αποκτηθούν πολύ λίγοι νέοι παίκτες, φιλόδοξοι και με όρεξη για μπάλα, που θα επιλεγούν σε συνεργασία με τον προπονητή, ο οποίος ελπίζουμε ότι θα είναι ο Γιώργος Καλόμαλος, ανανεώνοντας την παραμονή του στον πάγκο», ανέφερε ο κ. Καπερώνης, ενώ κάνοντας ένα σχόλιο για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την πληθώρα ξένων παικτών και τον εξοβελισμό των γηγενών, τόνισε ότι είναι επιλογή στον Πάμισο να στηρίζεται στα ντόπια παιδιά, με τα αποτελέσματα να είναι ήδη κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. «Ζητάμε την βοήθεια του κόσμου, οικονομικά και σε ό,τι άλλο χρειαστεί για να αντεπεξέλθουμε. Τα επόμενα χρόνια ανήκουν στον Πάμισο που βασίζεται σε δικούς του παίκτες που τώρα ανδρώνονται ποδοσφαιρικά, παίρνουν εμπειρίες και θα γίνονται όλο και καλύτεροι».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ντούλης, σχολίασε ότι ο Πάμισος είναι τρόπος ζωής και πάνω από τον καθένα, βασίζοντας την ισχύ του στην συσπείρωση του κόσμου του. Η περαιτέρω αύξηση των μελών και ανάπτυξη της ακαδημίας αποτελούν στοιχεία της ίδιας πετυχημένης «συνταγής» που θα ακολουθήσει και φέτος η ομάδα. Τα νέα ντόπια παιδιά θα έχουν και πάλι τον πρώτο ρόλο στην ανδρική ομάδα, με μόνο 2-3 «χειρουργικές», όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Ντούλης, αγωνιστικές προσθήκες και αυτό το χαρακτηριστικό είναι που έχει αυξήσει την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο, με το στόχο να είναι οι γεμάτες κερκίδες.

Αυτό όμως αυξάνει την ανάγκη να βελτιωθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Στάδιο της Μεσσήνης και ένα γήπεδο-στολίδι είναι αυτό που ταιριάζει σε μια ομάδα-πρότυπο, όπως τόνισε ο Γιώργος Ντούλης, καλώντας την δημοτική Αρχή να πράξει τα δέοντα και τους φίλους της ομάδας να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη πάντως έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση της διοίκησης των «πρασίνων» με τον Δήμαρχο, έχουν καταγραφεί τα προβλήματα που υπάρχουν και έχει δοθεί η διαβεβαίωση ότι οι αναγκαίες εργασίες -τονίστηκε ιδιαίτερα το πρόβλημα που υπάρχει με τις τουαλέτες- θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, αρκεί βέβαια όλα αυτά να επιβεβαιωθούν στην πράξη.

Τέλος, στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του Παμίσου, Γιώργος Βλαχάκης, ανέφερε ότι η περυσινή προσπάθεια απέφερε πιο άμεσα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα κι αυτό οφείλεται και στον κόσμο που στήριξε τον σύλλογο και θα πρέπει να συνεχίσει να είναι στο πλευρό της ομάδας και στα δύσκολα και στα εύκολα. Για τη Μεσσήνη και τα 90 χρόνια ιστορίας και ως μια ηθική υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους του συλλόγου που έχουν φύγει από τη ζωή ο κ. Βλαχάκης τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια με τον καλύτερο τρόπο και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την επιτυχία.

Χ.Ε.