Μειώθηκε η τιμή στα εισιτήρια σε Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

Μειώθηκε η τιμή στα εισιτήρια σε Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

Με μειωμένες τιμές είναι πλέον τα εισιτήρια σε Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, δίνοντας μια, έστω μικρή, οικονομική ανακούφιση σε πολίτες που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η εν λόγω μείωση είναι αποτέλεσμα της μείωσης του ΦΠΑ που αποφάσισε η κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου πακέτου στήριξης της οικονομίας.

Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, το απλό εισιτήριο για Αθήνα – Καλαμάτα από 24 ευρώ μειώθηκε στα 22,20 ευρώ. Με επιστροφή πλέον κοστίζει 39 ευρώ.

Το εισιτήριο για το δρομολόγιο Καλαμάτα – Πάτρα μετά τις μειώσεις κοστίζει 22,80 ευρώ το απλό και 38 ευρώ με επιστροφή.

Στο δρομολόγιο Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη το απλό εισιτήριο κοστίζει πλέον 65 ευρώ και με επιστροφή 110 ευρώ. Το εισιτήριο Καλαμάτα – Ιωάννινα (απλή μετάβαση) κοστίζει 43,40 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα τοπικά δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, το ελάχιστο κόμιστρο από 1,80 μειώθηκε σε 1,60 ευρώ.

Αστικό

Επίσης, από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου μειώθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της Καλαμάτας, μετά τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Έτσι, το επιβατικό κοινό έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να μετακινείται με τα αστικά λεωφορεία παντού, και κυρίως με ασφάλεια, και πλέον με ακόμα φθηνότερο εισιτήριο.

Συγκεκριμένα, οι τιμές των εισιτηρίων έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Α΄ Ζώνη:

-Κόκκινο εισιτήριο (επιβαρυμένο): 1,30 ευρώ

-Κίτρινο εισιτήριο (ολόκληρο): 1,10 ευρώ

-Μπλε μειωμένο (φοιτητικό-πολύτεκνο- μαθητικό) εισιτήριο: 0,60 ευρώ

Οι τιμές στα προσαυξημένα εισιτήρια (τα εισιτήρια που προμηθεύεται το επιβατικό κοινό από τους οδηγούς) θα παραμείνουν ίδιες, καθώς όταν είχε αυξηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση των Αστικών Συγκοινωνιών Καλαμάτας, είχε απορροφήσει την αύξηση και δεν είχε επιβαρύνει το επιβατικό κοινό.

Της Βίκυς Βετουλάκη