“Μονοφωνική” Διαπαραταξιακή για Ταΰγετο…

“Μονοφωνική” Διαπαραταξιακή για Ταΰγετο…

Η λειτουργία της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Καλαμάτας… μπάζει νερά. Και ανεξάρτητα από την απόδοση ευθυνών, θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου ο θεσμός να μην απαξιωθεί.

Προχθές, λοιπόν, επρόκειτο να συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη και αντικείμενο την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Ταϋγέτου. Απείχαν, όμως, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για μια σειρά από λόγους. Μάλιστα, η ανακοίνωση για το θέμα της παράταξης “Καλαμάτα – Τόπος Ζωής” αντιπροσωπεύει σε μεγάλο βαθμό το σκεπτικό των υπολοίπων.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού του οποίου ηγείται η Τόνια Κουζή έχει ως εξής:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
Γιατί δεν παρευρεθήκαμε στη Διαπαραταξιακή για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

“Πριν από δύο μόλις ημέρες λάβαμε το εξής μήνυμα χωρίς καμία περαιτέρω ανάλυση: «Σας καλούμε να συμμετέχετε σε συνάντηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, με τηλεδιάσκεψη, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 20.00, με θέμα συζήτησης “Ο.Χ.Ε. Ταϋγέτου”.

Η Καλαμάτα Τόπος Ζωής έχει ξεκαθαρίσει ότι θα παίρνει μέρος μόνο σε θεσπισμένα όργανα και σε συναντήσεις ουσίας. Ωστόσο, επειδή η συγκεκριμένη «Διαπαραταξιακή Επιτροπή» θα συζητούσε σημαντικά ζητήματα και θα μπορούσε να αποτελέσει μια σωστή πρωτοβουλία του Δήμου, εφόσον βέβαια αλλάξει φιλοσοφία, καταθέτουμε τον τρόπο που θα προτείναμε να λειτουργεί:

Αρχικά, θα ήταν σκόπιμο να μας αποστέλλεται όλο το υλικό προς ανάλυση κάθε θεματικής, καθώς και η σαφής πρόταση του δημάρχου. Αυτά θα αποτελούσαν ουσιαστική βάση συζήτησης και θα οδηγούσαν στη διαμόρφωση κοινά αποδεκτών προτάσεων. Με αυτό τον τρόπο θα είχαμε τον πιο εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις, ενώ θα μπορούσαμε να συνομιλούμε με ειδικούς επιστήμονες, αλλά και με τους πολίτες. Βεβαίως, επιβάλλεται η τήρηση πρακτικών ή εναλλακτικά καταγραφή μέσω βίντεο των όσων λέγονται. Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία στα δικά μας μάτια είναι προσχηματική.

Συγκεκριμένα, η ατζέντα της συνάντησης αφορούσε στην ΟΧΕ Ταϋγέτου και μας εκπλήσσει το γεγονός ότι την επόμενη μέρα υπήρχε ήδη προγραμματισμένη συνάντηση φορέων, κατοίκων και συλλόγων, όπου θα είχε ιδιαίτερη σημασία, κατά την άποψή μας, να παρευρίσκονται οι επικεφαλής, διαμορφώνοντας ολοκληρωμένη άποψη για όλα.

Η Καλαμάτα Τόπος Ζωής θα προετοιμάσει τις απόψεις και τις προτάσεις που αφορούν στην “Ο.Χ.Ε. Ταϋγέτου” και θα τις καταθέσει και συζητήσει στο μόνο επίσημο όργανο, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο”.

Α.Π.