Ο “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” για το Καλαμάτα- Ριζόμυλος

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μία… βεντάλια θεμάτων σχολίασε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Ιστορικό Δημαρχείο η δημοτική παράταξη “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη. Βέβαια, το θέμα που κυριάρχησε ήταν η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το οδικό τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος, υποέργο που φθάνει μέχρι την Πύλο και τη Μεθώνη.

Απόψεις, όμως, κατατέθηκαν και για την Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη του Ταϋγέτου, το master plan του λιμανιού της Καλαμάτας, την ίδρυση καλλιτεχνικού σχολείου, τα κυκλοφοριακά προβλήματα στη Ναυαρίνου, το μέλλον του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αλλά και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, αλλά και τη θέση της δημοτικής παράταξης για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης πιλότων στην 120 ΠΕΑ Καλαμάτας.

Στη συνέντευξη παρευρέθησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Αγγελή και Χρήστος  Αναστασόπουλος και τα μέλη Νίκος Χριστόπουλος και Νίκος Μπιτσάνης.

Στην αρχή της συζήτησης και για το θέμα του οδικού τμήματος Καλαμάτα- Ριζόμυλος ο Μανώλης Μάκαρης τάχθηκε κατά της παραλιακής χάραξης, γιατί έχει μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, υψηλό κόστος, ενώ η υποτιθέμενη πρόταση βρίσκεται σε ζώνη υψηλής παραγωγικότητας.

Από την άλλη πλευρά, υποστήριξε ότι η μελέτη που προτείνεται έχει προχωρήσει αρκετά και ασφαλώς η υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου θα είναι λιγότερα χρονοβόρα, ενώ υπερτερεί έναντι της παραλιακής χάραξης.

Βέβαια, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στάθηκε και στην… προβληματική πλευρά της υπό συζήτηση μελέτης, επιμένοντας στην απαξίωση της σιδηροδρομικής γραμμής.

Επίσης, ζήτησε την κατασκευή συνδετικού δρόμου με τη Δυτική Παραλία, που θα ξεκινά από την “Μπιρμπίτα”, ενώ θα πρέπει να διαθέτει επαρκές εύρος πεζοδρομίων, και τη δημιουργία χώρου για τη λειτουργία ποδηλατόδρομου. Επίσης, έκανε λόγο για την ανάγκη μείωσης της κυκλοφοριακής κίνησης στην περιοχή του Ασπροχώματος.

Α.Π.