Περιμετρικός: Θετική εξέλιξη για την ολοκλήρωση της οδού Μαρίας Κάλλας

Περιμετρικός: Θετική εξέλιξη για την ολοκλήρωση της οδού Μαρίας Κάλλας

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η περίπτωση της οδού Μαρίας Κάλλας θυμίζει σήριαλ με πολλά επεισόδια. Μπορεί να έχουν περάσει 3,5 χρόνια από την παράδοση του Περιμετρικού, αλλά ακόμα δεν έχει παραδοθεί η διασταύρωση όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Ειδικότερα, το σχέδιο προβλέπει εκεί την αμφίδρομη κίνηση των οχημάτων, κάτι που μέχρι και σήμερα δεν επιτρέπεται, ασχέτως αν έχουν τοποθετηθεί ακόμα και τα φανάρια, που μάλιστα λειτουργούν.

Η νέα εξέλιξη και η συνέχεια
Σύμφωνα με ασφαλείς μας πληροφορίες, πάντως, ολοκληρώθηκε από το Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας η καταχώρηση των χωρικών μεταβολών των ιδιοκτησιών στις οποίες έγιναν οι απαραίτητες τροποποιήσεις του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης, στην περιοχή που διασταυρώνεται η πολύπαθη οδός Μαρίας Κάλλας με τον περιμετρικό δρόμο.

Πλέον θα πρέπει οι αρμόδιοι να κινήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την απόδοση του χώρου στον εργολάβο, αφού προηγουμένως βρεθεί η “χρυσή” τομή με τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω εκτάσεων για την αποζημίωσή τους, και στη συνέχεια να εκτελεστούν τα προβλεπόμενα τεχνικά έργα, για να καταστεί με την ολοκλήρωσή τους δυνατή η κίνηση των οχημάτων από τον περιμετρικό και προς την οδό Κάλλας (αμφίδρομη κίνηση), που μέχρι σήμερα έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολλούς οδηγούς.

Π.Μπ.