Προβολή ντοκιμαντέρ απόψε στο Ιστορικό Κέντρο

Προβολή ντοκιμαντέρ απόψε στο Ιστορικό Κέντρο

Το ντοκιμαντέρ “Liv & Ingmar” θα παρουσιάσει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ, στο χώρο του στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας (Μπενάκη 11).

Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, που καλύπτει μια σχέση 42 ετών και 12 ταινιών, ανάμεσα στη θρυλική ηθοποιό Λιβ Ούλμαν και το μεγάλο σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Ένας φόρος τιμής – ένας τρυφερός, αλλά ειλικρινής απολογισμός δύο αλληλένδετων βίων που πέρασαν μαζί απ’ όλο το φάσμα των συναισθημάτων, έζησαν ανεπανάληπτες εποχές και μας άφησαν δημιουργίες που αντέχουν στο χρόνο, ως απόδειξη του πάθους της σχέσης που είχαν, εντός και εκτός κάδρου.

Αυτή η βιογραφική ταινία για μια σπάνια σχέση, έτσι όπως την αφηγείται η Λιβ Ούλμαν μέσα από μια συνέντευξη, είναι δομημένη σαν ένα κολάζ από εικόνες και ήχους από τις διαχρονικές ταινίες τους, στιγμιότυπα από τα παρασκήνια των γυρισμάτων, φωτογραφίες, αποσπάσματα από το βιβλίο της Λιβ «Αλλάζοντας» και από την προσωπική τους αλληλογραφία. Μια απροκάλυπτη ματιά, όχι μόνο σε δύο από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του καιρού μας, αλλά και σε δύο ανθρώπους που ήταν φίλοι και αδελφές-ψυχές.

Παραγωγή: Νορβηγία, 2012

Σκηνοθεσία: Dheeraj Akolkar

Διάρκεια: 83′

Ελληνικοί υπότιτλοι

Η προβολή θα είναι ελεύθερη για το κοινό.