Πρόστιμα στη Μεσσηνία για χρήση κινητού και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Πρόστιμα στη Μεσσηνία για χρήση κινητού  και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Είκοσι τρεις επικίνδυνες παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αλλά και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, βεβαιώθηκαν στη Μεσσηνία στο πλαίσιο του προγράμματος της Τροχαίας «Παράβαση της εβδομάδας».

Την προηγούμενη βδομάδα, από 1 έως 7 Ιουνίου, κλιμάκια αστυνομικών της Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν ελέγχους για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. 

Από 960 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 24.446 οχήματα και βεβαιώθηκαν 556 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 580 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (224), του Ηρακλείου (82), της Θεσσαλονίκης (66), των Χανίων (58), της Β’ Δωδεκανήσου (42) και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (36).

Στη Μεσσηνία συγκροτήθηκαν 8 συνεργεία της Τροχαίας και έγιναν 171 έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου από οδηγούς και 17 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.